Annons

Skistars styrelseordförande: ”Viktigast att hitta rätt vd”

zoom Anders Örnulf blir tillförordnad vd och koncernchef för Skistar<br />
 från och med den 1 december. Foto: Pressbild/Skistar
Anders Örnulf blir tillförordnad vd och koncernchef för Skistar
från och med den 1 december.
Foto: Pressbild/Skistar
NYHETER. Skistars ekonomi- och finansdirektör, Anders Örnulf, blir tillförordnad vd och koncernchef från och med den 1 december. Avgående vd Mats Årjes lämnar den 30 november.
Annons

Det var i maj i år som Skistars vd Mats Årjes, efter 16 år i det börsnoterade bolaget, meddelade sin avgång. Då sa han att han skulle vara kvar tills en ny vd var på plats, eller senast till den 30 november.

I ett pressmeddelande skriver Skistar att styrelsen utser bolagets ekonomi- och finansdirektör, Anders Örnulf, blir tillförordnad vd och koncernchef till dess att en permanent är på plats. Anders Örnulf tillträder den 1 december.

– Jag är mycket glad över att Anders Örnulf blir Skistars tillförordnade vd under tiden till dess att vi har en ny permanent vd på plats. Anders har arbetat nära avgående vd Mats Årjes de senaste åren. Han har alltid fokus på affären, god kunskap om Skistar och gedigen erfarenhet av verksamhetsutveckling på ledningsnivå, säger styrelseordförande Eivor Andersson.

Ni har utsett en tillförordnad vd, hur går arbetet med att hitta en permanent? 

– Rekryteringen av ny vd till Skistar pågår och går bra, skeiver Eivor Andersson i ett mejl till Besöksliv.

Mats Årjes meddelade sin avgång i maj, hur kommer det sig att ni inte har någon permanent efterträdare ännu?

– För oss är det viktigast att hitta rätt vd. SkiStar är ett starkt bolag med en kompetent och erfaren ledningsgrupp. Vår tf vd, Anders Örnulf, leder bolaget till dess att vi har ny vd på plats. Vi har fullt fokus på rekryteringen men är medvetna om att det är en process som tar tid.

Vad söker ni hos en ny vd för Skistar – vilka är de viktigaste egenskaperna/erfarenheten?

– Förutom de relevanta kunskaperna och erfarenheterna en vd för ett börsbolag bör ha, söker vi en erkänt skicklig ledare med erfarenhet från kundnära verksamhet.

När räknar ni med att kunna presentera en permanent vd?

– Det kan vi inte kommentera av den enkla anledningen att vi inte vet. När processen är klar kommer vi att meddela det. För oss är det viktigast att hitta rätt vd, säger Eivor Andersson.