Annons

Smajla i backen – här filmar kameror åket!

zoom Det ska bli mer äventyr för barn och unga i vinter.
Det ska bli mer äventyr för barn och unga i vinter.
NYHETER. Det perfekta åket – redo att publiceras direkt i sociala medier. Nu lanserar SkiStar en ny filmtjänst och hoppas på att de unga skidåkarna hakar på och delar. ”Största nyheten på länge” säger Linda Morell, pr-chef på SkiStar.
Annons

Se upp i backen! Här kan du numer fastna på film – vare sig du vill eller inte.

Skistar lanserar nu en ny filmtjänst inför kommande säsong på deras svenska anläggningar i Åre, Sälen, Vemdalen samt Trysil och Hemsedal i Norge.

Hur det hela går till? Olika kameror som monterats på stolpar i skidbackarna filmar själva åket. Därefter kan skidåkaren sedan spara ner filmerna, dela dem med kompisar och lägga ut på sociala medier.

Liftkortet aktiverar filmning

– Intresset har varit extremt stort för det här. Mycket större än vi trott under testet förra vintern, säger Linda Morell, pr-chef på SkiStar.

Själva kamerorna sitter fastsatta högt upp på stolpar vid de specifika backar som tjänsten gäller. De aktiveras genom att åkaren läser av sitt liftkort i infarten till backen. Kamerorna filmar och laddar på några minuter upp filmen till ett konto på internet, kopplat till åkarens profil.

– Det är den största nyheten på länge. Vår totala satsning på barn och ungdomar inför vintern uppgår till 10 miljoner, säger Linda Morell.
 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...