Annons

Smajla i backen – här filmar kameror åket!

zoom Det ska bli mer äventyr för barn och unga i vinter.
Det ska bli mer äventyr för barn och unga i vinter.
NYHETER. Det perfekta åket – redo att publiceras direkt i sociala medier. Nu lanserar SkiStar en ny filmtjänst och hoppas på att de unga skidåkarna hakar på och delar. ”Största nyheten på länge” säger Linda Morell, pr-chef på SkiStar.
Annons

Se upp i backen! Här kan du numer fastna på film – vare sig du vill eller inte.

Skistar lanserar nu en ny filmtjänst inför kommande säsong på deras svenska anläggningar i Åre, Sälen, Vemdalen samt Trysil och Hemsedal i Norge.

Hur det hela går till? Olika kameror som monterats på stolpar i skidbackarna filmar själva åket. Därefter kan skidåkaren sedan spara ner filmerna, dela dem med kompisar och lägga ut på sociala medier.

Liftkortet aktiverar filmning

– Intresset har varit extremt stort för det här. Mycket större än vi trott under testet förra vintern, säger Linda Morell, pr-chef på SkiStar.

Själva kamerorna sitter fastsatta högt upp på stolpar vid de specifika backar som tjänsten gäller. De aktiveras genom att åkaren läser av sitt liftkort i infarten till backen. Kamerorna filmar och laddar på några minuter upp filmen till ett konto på internet, kopplat till åkarens profil.

– Det är den största nyheten på länge. Vår totala satsning på barn och ungdomar inför vintern uppgår till 10 miljoner, säger Linda Morell.