Annons

Smart tänk kring matsvinn gav Svenska Mötespriset

zoom Nääs Fabriker i Tollered var den första anläggningen i Västsverige som sålde överskottsmat via appen Klarna. Nu har de utsetts till Årets Nytänkare.
Nääs Fabriker i Tollered var den första anläggningen i Västsverige som sålde överskottsmat via appen Klarna. Nu har de utsetts till Årets Nytänkare.
NYHETER. Nu har Svenska Möten utsett landets bästa mötesplatser. Av de 26 anläggningar som kvalificerat sig i tävlingen har nio stycken prisats. Och till Årets Nytänkare utsågs Nääs Fabriker: ”Vi är jätteglada över att ha uppmärksammats, det är en ära för oss att ta emot utmärkelsen”, säger Kristina Christofferson, hotelldirektör.
Annons

I tävlingen Svenska Mötespriset hyllar Svenska Möten medlemsanläggningar som utmärkt sig och som inspirerar andra att tänka nytt. I går kväll hölls prisutdelningen på Öresnäs Slott och bland vinnarna fanns Kristina Christofferson, hotelldirektör på Nääs Fabriker.

Ni utsågs till Årets Nytänkare, hur känns det?

– Vi är jätteglada över att ha uppmärksammats, det är en ära för oss att ta emot utmärkelsen.

 

Miljötänk ett mervärde för gäster

Nääs Fabriker ligger i Tollered vid sjön Sävelången utanför Göteborg. Verksamheten ryms i en historisk bruksmiljö och består av ett hotell, konferenslokaler, restaurang, café och kontor. Och det som gör att man kammat hem vinsten i Svenska Mötespriset är att man använder en digital tjänst för att erbjuda överskottsmat till gästerna.

– Vår köksmästare Magnus Andersson fördjupade sig i hur vi kunde minska matsvinnet. Och när han hittade Karma så började vi samarbeta med dem. Vi var den första anläggningen i Västsverige som sålde överblivna portioner via appen, och det går jättebra – allt har sålt slut sedan första dagen. Både i restaurangen och i caféet.   

Vad betyder vinsten för er?

– Det betyder mycket att vi får uppskattning för att vi tänker miljövänligt. Det blir ett mervärde för våra gäster.

 

Hur går ni vidare efter detta?

– Vi har byggt ut och öppnat 24 nya hotellrum nu i maj och i juni öppnar både vår nya wellness-avdelning med ett utbyggt bastukoncept och varma bad – och en ny konferensanläggning med plats för 230 personer. Det är en rolig utmaning under 2017 att tillgodose behoven från de som vill komma hit.

 

 Hur ska ni fira?

– Vi firar med bubbel, både i glasen och i poolen.