Annons

”Som tävlingsmänniska visualiserar jag mina mål”

zoom Första månaden på jobbet som restaurangchef har varit intensiv för<br />
Jenny Roshage-Theander. Foto: Rånäs Slott
Första månaden på jobbet som restaurangchef har varit intensiv för
Jenny Roshage-Theander.
Foto: Rånäs Slott
PÅ NYTT JOBB. Jenny Roshage-Theander älskar att tävla, leda människor och laga små frestande praliner. Nu tar hon över som restaurangchef på Rånäs slott där hon vill skapa en fantastisk arbetsplats.  

 
Annons

Vad roligt med nytt jobb, hur känns det?

– Det känns jättespännande och jag känner mig laddad. Ska bli roligt och intressant, dels för att det är saker jag jobbat med tidigare, men också nya utmaningar.

En av de stora skillnaderna och också en utmaning är att gå från att ha varit egenföretagare med Gastrocaféet Bake it happen, med helt eget ansvar, till att delegera till medarbetare.

Vad lockade med en anställning på Rånäs slott?

– Här kan jag fortsätta jobba med ledarskap och bygga en arbetsplats anställda älskar att jobba på. Anledningen till att jag gick över till att bli egenföretagare var att jag älskade mitt jobb, men samtidigt tyckte att det var tråkigt och ansträngande att jobba med människor som saknade tydligt mål med sitt ledarskap.

Men du har inte bara drivit Gastrocafé,utan är utbildad bagare och konditor och har tävlat en del. Varifrån kommer tävlingsandan?

– Jag är en person som visualiserar målet, att tävla blir då en naturlig del. Att tävla är ett roligt sätt att pusha sig själv framåt och får en att utvecklas. Jag har tagit guld i pralin-SM och Mack-SM, men man kan ju tävla i ledarskap också.

Hur kan du ha användning av dina tävlingserfarenheter i ditt nya jobb?

– Att jag kan visualisera målet och att jag har en inbyggd känsla av att jag kommer att komma i mål.

Och så har du varit bröllopskoordinator … Kan du omsätta de kunskaperna på Rånäs slott?

– Självklart. Vi gör mycket med bröllop här ute. Då kan jag stötta Pernilla som är Rånäs slotts bröllopskoordinator. Jag var projektledare från början, och tar med mig split-visionförmågan även till köket.

Den första månaden på nya jobbet har varit intensiv med mycket att sätta sig in i. Jenny Roshage-Theander har lagt mycket krut på att lära känna personalen och staka ut vad hon vill göra.

Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?

– Man ska göra saker tills man är riktigt bra på dem, sedan ska man göra något annat. Så var det med Bake it Happen. Jag vill framåt. Tänk om jag kan skapa det jag skapade på Bake it happen här, men i större skala. Det är en utmaning.

Hur är du som chef?

– Jag har ett ledarskap och en tydlig målbild, och pushar mina anställda på ett positivt sätt, samtidigt som jag ger en stor frihet. Den som är chef ska fungera som en tränare i ett fotbollslag. Jag vill ha människor som vill jobba här, som ser det mer än som bara ett jobb.

Vilka mål har du med din tjänst på Rånäs slott?

– Mitt mål har varit att skapa ett klimat där våra anställda rekommenderar vår arbetsplats till andra. De anställda är de viktigaste inom ett företag.