Annons

Sommarledig vd ser fram emot stora kontrakt i höst

zoom Compass Groups vd Jonas Siljhammar spenderar sina somrar till havs.
Compass Groups vd Jonas Siljhammar spenderar sina somrar till havs.
SOMMARINTERVJU. Till vardags är Jonas Siljhammar chef över tusentals måltider om dagen och andra supporttjänster som Compass Group utför. När sommaren kommer svidar han om från kostym till skärgårdsmundering och beger sig till Bohuslän.
Annons

Compass Groups vd Jonas Siljhammar gillar båtar. När sommaren kommer vill han vara så nära havet som möjligt. Han är Jönköpingsbo och tillbringar helst sina somrar på Västkusten, gärna i en båt vid en naturhamn.

Vad händer på ditt jobb i juli och augusti?

– Det lugnar ner sig på sommaren och i år kanske kanske mer än vanligt, med EM-uppehåll i Allsvenskan som spelas på Tele2 Arena. Men efter EM sätter det igång igen med konsterter och fotbollsmatcher. 

Hur vet man att man är tillräckligt förberedd för stora event?

– Genom att informera sig noga! Det är viktigt att ha tydliga rutiner och stor kunskap inom området. Sedan att man har planerat bra med personal. 

Vilka nyheter hos Compass Group får dig att längta till hösten?

– Vi har en hel del nya kontrakt till hösten, bland annat så kommer vi att leverera måltider till fler skolor och det är jättkul att vi växer på just det området.

Vad har du för planer i sommar?

– Jag kommer att tillbringa så mycket tid som möjligt på mitt sommarställe i Bohuslän. Där kommer jag att vara ute med båten och njuta av skärgården, äta skaldjur och bara ha det bra.

Jobbar du mer eller mindre på sommaren?

– Jag jobbar mindre. Jag kommer att ha cirka fyra veckors semester, men jag är tillgänglig under tiden och kan justera min semester efter behov.  

När du får gäster privat, vad vill du visa dem?

– Är du och semestrar i Jönköping får du inte missa Gränna eller Visingsö. I Gränna äts det polkagrisar och på Visingsö rekommenderar jag att du tar en så kallad rammalag, som är en typ av häst och vagn med stora hjul. Det är ett perfekt sätt att se ön och att njuta av landskapet. Sen har Visingsö en massa härliga matställen också, så ta en halv dag och åk dit! 

Hur ser en perfekt sommardag ut för dig?

– En perfekt sommardag är jag i Bohuslän. Jag tar båten ut till en ö och stannar där till dagen därpå. Jag lägger till vid en naturhamn, äter en god grillad middag och sitter och tittar ut över havet när solen går ner.

Vilket är ditt bästa sommarminne?

– Åh, det måste vara när jag och min fru övernattade ute på Väderöarna – så långt ut man kan komma på Västkusten. Det var perfekt väder och så varmt i vattnet att till och med min fru tog sig ett dopp, trots att hon är en badkruka. Sedan grillade vi tonfisk. Men jag var för oaktsam så en fiskmås snodde åt sig halva middagen.

 

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter