Annons

Sommelierer snurrar glasen för prestigetitel

zoom Finalister med bubblande vinstintresse: Tina Johansson, Erika Eriksson och Hanna Eriksson.
Finalister med bubblande vinstintresse: Tina Johansson, Erika Eriksson och Hanna Eriksson.
NYHETER. Landets mest prestigefyllda tävling för kvinnliga sommelierer går av stapeln i september. Här är de tre ska göra upp om den prestigefyllda titeln ”Årets Lily Bollinger”.
Annons

Från jobb på vinskola till restauranger i Göteborg och Umeå. Där hittar vi finalisterna till ”Årets Lily Bollinger”. Det är Tina Johansson från Vinkällan Dryckesutbildningar i Stockholm, Erika Eriksson, SK Mat & Människor i Göteborg och Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå som fick högst samlad poäng i de tre tävlingsmomenten som tog dem till final.

Den 25 september är det dags. Förutom den titeln ”Årets Lily Bollinger” får vinnaren en resa till det anrika champagnehuset Bollinger, som den karismatiska Lily Bollinger drev under decennier. Priset instiftades 2002 för att stärka kvinnligt tävlingssommelierskap och hedra minnet av den legendariska champagneänkan.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter