Annons

Spa-höst! Nu satsar hotellen på nytt utbud

NYHETER. Träningsläger, stilla rum med gungstol och wellness-bastu. Det här är anläggningarna storsatsar på sitt spautbud i höst.
Annons

1. Selma Spa, Sunne:

– På Selma Spa har vi sedan 2009 arbetat med ett aktivt spa. Nu blir vi ännu tydligare med det. Vi nischar in oss på träningsläger för dem som ska göra En Svensk Klassiker, säger Anders Perun, vd.

Han menar att det är den nischen som ligger närmast till hands för dem. De samarbetar bland annat med den lokala längdskidklubben och tar fram bättre spår.

– När du hittat din nisch är det lätt att välja vad du ska prioritera.

2. Camp Ripan, Kiruna:

– Vi kompletterar vår anläggning med ett stilla rum. En central del i det kommer att vara en gungstol, något som finns i alla hem längs Torneälven, säger marknadschef Frida Lind-Oja. Dessutom ska de börja med vandringar till ”kraftplatser” utanför spaanläggningen.

Camp Ripan ska ta med spaupplevelsen ut i naturen. Åsa Andersson, som även producerar anläggningens spaprodukter, tar fram en vandring som utgår från spaet. Gästen får med sig en instruktion om vart hen ska gå och vad som händer på olika utmärkta platser.

– Mindfulness byggs in i vandringen och Åsa, som är kunnig vad gäller traktens historia och kultur, beskriver i text hur sinnena påverkas.

3. Hotel Riverton, Göteborg:

– När vi nu bygger om väljer vi bort spa med behandlingar och satsar istället på wellness. Dels passar det vårt koncept bäst, vi är ett affärs- och konferenshotell mitt i centrum, och dels har vi inte ytorna, säger ägaren Lotta Hedlund.

Det är stora ingrepp som ska ske, med bland annat ny entré, lobby samt fasad och en takterrass med bar. Kostnaden kommer landa på totalt cirka 70 miljoner kronor. Arbetet med wellnessavdelningen startar i vår.

– Våra gäster förväntar sig ett bra gym, så det jobbar vi aktivt med. I wellnessavdelningen blir det olika sorters bastu och fokus på återhämtning.