Annons

Spahotellet som vill återta vinnartiteln

zoom Förutom att locka privatpersoner ska Cape East ska vara ett<br />
 självklart val för konferenser, säger ägaren Tobias Lindfors. Foto: Pressbild
Förutom att locka privatpersoner ska Cape East ska vara ett
självklart val för konferenser, säger ägaren Tobias Lindfors.
Foto: Pressbild
NYHETER. Efter två år av totalrenovering har den en gång omtalade spaanläggningen Cape East återfått sin forna glans. Nu laddas det för en stor invigning i december.
Annons

Cape East i Haparanda köptes upp av Pite Havsbad Group 2017. Anläggningen hade inte använts för spa sedan 2012 då man drabbades av en brand i restaurangen, bara ett år efter att Cape East utsetts till Sveriges finaste spa. Nu har man inte bara återställt lokalerna utan också fräschat upp dem för att återta den ärofyllda titeln.

– Det är en väldig häftig anläggning som vi har gjort stora investeringar i, säger Tobias Lindfors, ordförande och ägare för Pite Havsbad Group.

Symbolisk invigningsdag

En helt ny restaurang med utsikt över älven, spaavdelning med pooler både inomhus och utomhus samt 156 nyrenoverade hotellrum är nästan klara för att ta emot gäster. Invigningen kommer symboliskt hållas den sjätte december, på Finlands nationaldag.

– Hotellet ligger strategiskt på Sveriges östligaste udde och vi har bara tretton mil till Rovaniemi och jultomten, vilket gör att vi har många besökare från finska sidan. Det kändes därför passande att öppna hotellet på nationaldagen, säger Tobias Lindfors.

Fokus på konferenser

Förutom att locka privatpersoner vill Pite Havsbad Group att Cape East ska vara ett självklart val för konferenser.

– Vi har ökat kapaciteten för att kunna ta emot grupper på 250 personer. Det i kombination med par som åker på weekendresor är vår främsta målgrupp, säger Tobias Lindfors.

Campingområde ska locka ”hemesterfirare”

När Besöksliv pratade med Tobias i samband med köpet av Cape East hade han stora planer för att nyttja de 25 hektar mark som hör till anläggningen. 200 husvagns- och husbilsplatser skulle stärka Cape Easts roll som en fullfjädrad resort.

– Det har vi förverkligat, sommaren 2020 kommer vi öppna campingen. Vi tror mycket på detta, vi ser ju en tydlig trend där fler vill hemestra och uppleva naturen, säger Tobias Lindfors och fortsätter:

– Det blir en bra kombination med den lyxiga spaanläggningen men också närheten till Haparandas handelsområde.

Högt bokningstryck

När Cape East öppnade för bokningar blev det tydligt att många är sugna på en natur- och shoppingnära spaupplevelse. På ett dygn hade redan 1300 personer bokat en vistelse på hotellet.

– Det visar ju tydligt att den här typen av anläggning efterfrågas, konstaterar Tobias Lindfors.