Annons

Spänn fast er! Här satsas det på spektakulära attraktioner

zoom Skiss över Furuviks nya Fireball.
Skiss över Furuviks nya Fireball.
NYHETER. Nöjesparkerna inom Parks & Resorts rustar inför kommande säsong. Nu släpper Furuvik sin stora nyhet tills nästa år – berg- och dalbanan Fireball. Det är den första i Norden där man åker både framlänges och baklänges.
Annons

Koncernen Parks & Resorts sparar inte på krutet när det kommer till deras nöjesparkers utbud. I år har vi sett Kolmårdens nya attraktion – och största investering någonsin, den hisnande berg-och dalbanan Wildfire i trä.  På Liseberg har man invigt den svindlande Aerospin, en interaktiv attraktion som den åkande styr själv med hjälp av två spakar.

Åker både fram- och baklänges

Men det slutar inte där. Inför kommande säsong storsatsar Gröna Lund med nya monstergungan Ikaros, som enligt attraktionschefen Peter Osbeck, är något bland det värsta man kan utsätta sig för.

Spektakulära attraktioner är gemensamt inom koncernen. För nu lanserar familjevänliga kombinationsparken Furuvik utanför Gävle sin stora nyhet inför kommande säsong, berg- och dalbanan Fireball. Den är 23 meter hög och här åker passagerarna både fram- och baklänges i 60 kilometer i timmen.   

– Vi arbetar hela tiden för att flytta fram gränserna för vad man kan uppleva i våra parker. Därför är vi väldigt stolta över att kunna introducera en ny typ av åkupplevelse. Fireball är den första berg- och dalbanan i sitt slag i Norden och den kommer att passa väldigt bra i Furuvik, säger Johan Tidstrand, delägare i upplevelsekoncernen Parks and Resorts.

Investerar 30 miljoner

Det som är extra udda med Fireball är designen – på två ställen högt ovan marken försvinner rälsen spöklikt i tomma intet.

Själva investeringen beräknas uppgå till drygt 30 miljoner kronor.

– Furuvik har haft en positiv besöksutveckling under de senaste åren och tack vare den kan vi nu bjuda våra besökare på en riktigt spännande attraktionsnyhet. Vi känner en stark framtidstro och planerar flera investeringar i parkens olika delar, både på kort och lång sikt, Nina Tano, Furuviks vd.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...