Annons

Stänger Nordstan-entré – kan då ta emot fyra i sällskap

zoom Anders Höweler, franchisetagare McDonalds i Göteborg. Foto: Privat
Anders Höweler, franchisetagare McDonalds i Göteborg. Foto: Privat
NYHETER: De nya, tuffare restriktionerna riktar sig särskilt mot serveringsställen som utgör en del av en handelsplats. Tack vare undantaget som gäller restauranger med egen ingång kan dock McDonalds i Nordstan fortsätta att ta emot sällskap med fyra personer.
Annons

Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter och allmänna råd om tillfälliga smittskyddsåtgärder innebär att alla serveringsställen nu måste hålla stängt för bordsservering mellan klockan 20.30 och 05.00. Ligger restaurangen eller kaféet i ett köpcentrum får enbart en person per sällskap slå sig ner för att äta, om inte gästerna kan nå serveringsstället genom en entré utanför handelsplatsen.

På McDonalds i Nordstan i Göteborg pågår arbetet med att anpassa verksamheten efter de nya reglerna. Än är det för tidigt att sia om hur stort tappet kan bli till följd av ändrade öppettider menar Anders Höweler, franchisetagare McDonalds.

– Det är svårt att säga hur det här kommer att påverka oss. Vi kommer fortfarande kunna ha öppet för take away, och det hoppas vi att gästerna ser som positivt. Nu när det blir varmare kan man köpa med sig mat och äta den utomhus istället, säger han.

När de nya reglerna presenterandes upplevde många restaurangägare att de var krångliga att förhålla sig till. Nu har ett klargörande publicerats, och i samband med detta blev det tydligt för Anders Höweler att Nordstansrestaurangen som har en egen ingång från Norra Hamngatan kan ta emot sällskap med fyra personer och inte enbart en person.

– Vi kommer att hålla entrén mot Nordstan stängd. Då kommer vi inte omfattas av regeln om en sittande gäst och kan ta emot sällskap med fyra personer, säger han.

Vad tycker du om de här nya restriktionerna?

– Jag vill ogärna lägga in egna åsikter, men vår hållning på McDonalds har hela tiden varit att vi vill följa de restriktioner och rekommendationer som gäller för att hjälpa till att minska smittspridningen. Sedan är det upp till varje individ att ta eget ansvar.