Annons

Stefan Ekengren på ny hemlig karriärväg

zoom Kocken Stefan Ekengren är en av Besökslivs populära bloggare.
Kocken Stefan Ekengren är en av Besökslivs populära bloggare.
PÅ VÄG. Besökslivs bloggare Stefan Ekengren har många strängar på sin lyra. Med en färsk kokbok i bagaget tar han nu steget från Görvälns slott mot ny hemlig utmaning.
Annons

Hallå där Stefan Ekengren! Varför slutar du som kökschef på Görvälns slott?

− Jag är sugen på att komma in till Stockholm, och fick ett bra erbjudande. Jag har jobbat utanför stan länge och ser fram emot att arbeta i en mer urban och tillgänglig miljö. Delar av teamet kommer också att följa med. Mer kan jag inte avslöja i dagsläget tyvärr.

Känns det tråkigt att lämna också?

− Ja, jag älskar Görväln! Jag har verkligen brunnit för det stället och gör det fortfarande. Det är en fantastisk plats och en superfin produkt. För oss har det varit en styrka att ligga utanför stan.

Vad har varit roligast under den här tiden?

− Det har varit väldigt kul att utveckla och driva Restaurang Galleriet fullt ut. Jag har fått bygga upp ett eget team. Vi har verkligen fått kvitto på att maten är bra, och nu känns det kul att få visa upp min mat för ett tätare flöde av gäster.

Du debuterade som kokboksförfattare förra året. Kommer det fler böcker?

− Det finns inget planerat just nu. Men man vet aldrig, jag skulle gärna göra fler böcker. Det har känts väldigt bra. Den har blivit väl mottagen, folk verkar tycka om den.

Kommer din blogg på Besöksliv fortsätta som vanligt även med nya jobbet?

− Absolut. Jag tänker fortsätta skriva öppet om min vardag, rakt ut från hjärtat. Det är det som är kul och jag har förstått att många tycker det är spännande att få en inblick i det jag gör. Bloggandet går ganska lätt och snabbt för mig, så det kommer jag fortsätta med. Min nya arbetsgivare verkar också tycka att det är en bra idé.

Fungerar bloggen som en ventil för dig?

− Kanske lite. Men framförallt har den underlättat för mig i arbetet eftersom jag hela tiden tecknar ner det jag håller på med. Så bloggen har blivit en hjälp snarare än en belastning.