Annons

Stefan Karlsson har öppnat At Park

zoom Götaplatsgruppen öppnar sin femte restaurang med Stefan Karlsson i spetsen.
Götaplatsgruppen öppnar sin femte restaurang med Stefan Karlsson i spetsen.
NYHETER. En av Göteborgs mest inarbetade utelivsadresser har ny restauratör. I dagarna öppnade Götaplatsgruppen, med Stefan Karlsson i spetsen, nya At Park på Elite Park Avenue Hotel.  
Annons

Restaurangen At Park har 130 platser. Men den stora nyheten på Elite Park Avenue Hotel är den totalt omgjorda och till stora delar nya festvåningen, där man kan ta emot 650 personer. Därtill finns flera mindre matsalar, och en stor bar. Stefan Karlsson är kock, restaurangföretagare och navet i Götaplatsgruppen, som från oktober 2017 driver restaurangverksamheten på anrika Elite Park Avenue Hotel.

 – För oss i Götaplatsgruppen har det här alltid känts som en intressant adress. När frågan dök upp från Bicky Chakraborty och Elite blev vi givetvis intresserade, säger Stefan Karlsson.  

Hittar system och lösningar

Smygöppningen skedde i samband med Bokmässan, sista helgen i september. 

– Nu har vi fått träna i en vecka. Det är stort och det är helt nytt för oss. Vi behöver hitta system och lösningar på mycket. 

Hur många är ni? 

– 50 plus. Det är inte det att vi har tagit in fler än vad vi trott att vi behöver, vi är snarare lite kort om folk. Att hitta rätt när det gäller personal och uppgifter är en process som måste få ta sin tid, innan det kan bli så effektivt som möjligt.

Hoppas öka omsättningen

Götaplatsgruppen har varit verksam sedan 2010 och driver i dag fem restauranger med sinsemellan skilda inriktningar i centrala Göteborg. När det gäller den beräknade omsättning för satsningen på Elite Park Avenue Hotel är Stefan Karlsson fåordig. 

– Vi har givetvis räknat på det, men jag vill låta det vara osagt än så länge. Men givetvis hoppas vi att den ska öka gentemot den tidigare driften. Inte minst har det blivit mycket större i och med festvåningen. Man gör inte en sådan investering om man inte ser att det kan ge något.