Annons

Stefan Karlssons nya restaurang ska sätta Park Avenue på matkartan

zoom När Elite Park Avenue Hotels nya restaurang öppnar i september kommer den att rymma cirka 100 matgäster och i festvåningen ska ytterligare 450 personer få plats.
När Elite Park Avenue Hotels nya restaurang öppnar i september kommer den att rymma cirka 100 matgäster och i festvåningen ska ytterligare 450 personer få plats.
NYHETER. Nu står det klart att Götaplatsgruppen och Stefan Karlsson kommer att öppna en ny restaurang inuti Park Avenue i Göteborg. Prislappen för nysatsningen väntas landa på 30 miljoner kronor – och är ett led att säkra positionen som ett av stadens främsta hotell.
Annons

Den erfarne krögaren Stefan Karlsson och Götaplatsgruppen har under de senaste åren öppnat flera restauranger i Göteborg. Till exempel Toso, SK Mat & Människor, Mr P och Bar himmel, för att nämna några. I sommar startar de bygget av en ny restaurang och festvåning i samarbete med Elite Park Avenue Hotel.

– Samarbetet med Elite Park känns otroligt kul, hotellet är en naturlig mötesplats på Kungsportsavenyn och restaurangen kommer att ligga nära våra andra. Så vi ser fram emot att skapa något nytt här, säger Stefan Karlsson.

 

”Duktiga på hotell”

Det var under hösten 2016 som Elite Hotels vd Bicky Chakraborty ställde en intresseförfrågan till Götaplatsgruppen. Och han fick tummen upp.

– Vi har länge haft idéer som vi vill förverkliga, så när vi fick frågan nappade vi direkt. Elite är duktiga på att driva hotell och de har under lång tid samarbetat med skickliga matlagare runt om i Sverige, och som jag ser det har de samma syn på kvalitet som vi, säger Stefan Karlsson.

Ombyggnationen startar i sommar och innebär en totalrenovering av de lokaler som byggdes under 1950-talet. När den nya restaurangen står färdig i början av september i år kommer den att rymma cirka 100 matgäster och i festvåningen ska ytterligare 450 personer få plats. Utöver det är Stefan Karlsson förtegen om hur inredningen ska se ut och vad som ska serveras.

– Jag vill inte berätta något om det innan vi kommit igång med byggnationen. Men det jag kan säga är att vi vill erbjuda något som saknas i staden, vi vill ta fram en meny som kompletterar det asiatiska vi gör på Toso och det svenska på SK Mat & Människor. Och vi kommer att kunna jobba med stora bankettmåltider i festvåningen, det är en spännande del av vår bransch.

 

Vad kommer restaurangen att innebära för dig?

– Park har länge varit tongivande i Göteborg. Det handlar om kulturhistoria som vi nu får chansen att lyfta in i 2020-talet, det känns väldigt spännande. Och det här blir även ett sätt för oss att ta hand om våra medarbetare. Genom att starta något nytt så kan de utvecklas tillsammans med oss och det gör att de förhoppningsvis stannar kvar.

 

Ser du några utmaningar?

– Ja, dels är det ett stort ställe, det största vi varit involverade i och det ligger på en anrik adress för bankettmåltider. Så det gäller att hitta ett nytt sätt för oss att erbjuda detta. Jag ser hur många utmaningar som helst, och vi kommer att stöta på fler när vi börjar bygga nu i maj, säger Stefan Karlsson.

 

Största satsningen sedan köpet

Och på andra änden glädjs man också åt samarbetet. 

– Vi har jobbat med många kökspersonligheter under åren, allt från Mats Ödman som blev Årets Kock 1983 till Melker Andersson. Stefan Karlsson är ett starkt namn i Göteborg och han är oerhört skicklig, säger Elites vd Bicky Chakraborty.

Han berättar att satsningen är den största sedan Elite tog över hotellet år 2005 och den omfattar, förutom den nya restaurangen, en renovering av samtliga hotellrum, en ny konferensanläggning och en frukostmatsal. Kostnaden väntas landa på cirka 100 miljoner kronor varav restaurangen står för cirka 30 miljoner.

Varför gör ni den här stora satsningen?

– Park Avenue är ett av Göteborgs främsta hotell och väl förankrat på hotellmarknaden. Den satsning vi nu gör syftar till att säkerställa att vi kan behålla denna position. Stefan Karlsson och Götaplatsgruppen omfamnar kvalitet och modern gastronomi på ett sätt som väl matchar våra ambitioner med hotellet. 

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Behovet av kompetent personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. För att möta det utökas nu utbildningen Hotel & Restaurant Manager med en helt ny utbildning i Norrtälje och Skellefteå