Annons

Stockholms nya hotspot

NYHETER. Ny matdestination tar form på Södermalm i Stockholm.
Annons

När Mood-gallerian öppnade i Stockholm 2012 talades det om hur det var restaurangerna som lockade folk till kvarteret. Sedan dess har AMF Fastigheter fortsatt att satsa på mat som attraktionsmedel.

I Ringen vid Skanstull öppnade de 2015 Teatern, en samling lunchrestauranger drivna av namnkunniga krögare. I området Urban Escapes vid Brunkebergstorg har inte minst Tak låtit tala om sig sedan invigningen förra året.

Nu är det dags för nästa satsning: Stockholmsverken, i hörnet Rosenlundsgatan/Magnus Ladulåsgatan på Södermalm i Stockholm.

– Ja, nu vill vi skapa liv och rörelse här. Vi ser det som att vi arbetar med att utveckla en destination för att skapa ett långsiktigt värde, ett område där man vill vara även efter kontorstid, snarare än att bara fylla fastigheter med hyresgäster, säger Anders Pettersson som är kommersiell chef retail på AMF Fastigheter.
Fokus är alltså restaurangerna. Just nu bereds plats för dem i bottenvåningen i industrilokalerna, där det tidigare varit konferensrum.

– Vi räknade till 250 löpmeter jalusier. Nu är de borta och vi öppnar upp byggnaderna och även de tidigare slutna innergårdarna för de som bor, arbetar och rör sig i området, säger AMF Fastigheters presskontakt Marcus Hallberg. Nästa år ska det finnas cirka sex restauranger här.

Vilka restauranger som flyttar in är en viktig fråga och för att landa rätt har AMF Fastigheter genomfört intervjuer i området.

– Både företagen och boende på Södermalm har fått svara på vilka krav de har på platserna där de väljer att tillbringa sin tid. Restaurangerna ska tillföra något som saknas idag. Det ska vara restauranger som ligger rätt i tiden, blir snackisar och tillsammans drar folk, säger Anders Pettersson.

Diskussioner med olika restauratörer pågår redan, men inga kontrakt är skrivna.

– Nej, vi vill vara säkra på att få en bra mix av restauranger. Restauratörerna ska få övertyga oss om vad de kan bidra med i området.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren