Annons

Stordalen: ”Arlanda är ett nav för svensk tillväxt”

NYHETER: Nya Comfort Hotel på Arlanda har öppnat – Petter Stordalens megasatsning som vänder sig till ”den faktiska resenären”.
Annons

Hotellmagnaten Petter Stordalen har riktat in sig på Arlanda där han ser stor potential och många möjligheter. Nya Comfort Hotel Arlanda Airport som öppnade den 1 februari är Stordalens senaste stora etablering.

– Det känns helt fantastiskt att vi har öppnat världens största Comfort-hotell och Nordens största flygplatshotell på Arlanda. Vi har som alltid haft filosofin att skapa ett första klassens hotell som är snällt mot både miljön och plånboken, säger Petter Stordalen till Besöksliv.

Det nya hotellet ligger 50 meter från terminalen och kan nås med en underjordisk tunnel från flygplatsen. Här finns gym, skybar, restauranger och interaktivt lekrum. Hela 503 rum som ska täcka alla möjliga kundbehov har byggts – familjerum, sviter och hundvänliga rum. Den huvudsakliga målgruppen är ”den faktiska resenären”, alltså vanligt folk på semester och inte affärsresande.

Men över 500 rum, behövs det verkligen?

 – Uppenbarligen fanns det ett verkligt behov av ett budgetalternativ nära flygplatsen för hotellet har varit en succé från dag ett. Vi hade en kanonbra öppning och vi är mycket överraskade över hur många som har bokat rum redan nu, säger Petter Stordalen och fortsätter:

– De mest populära rummen är XXL-rummen som har plats för stora familjer eller grupper på åtta personer. Det är lätt att glömma att de flesta som reser i dag reser ekonomiklass, och inte business. Det är familjer som ska ut på resor och flyga iväg tidigt på morgonen, och då är Comfort Hotel ett perfekt val.

Planer för long stay-boenden

Comfort Hotel Arlanda Airport är inte Petter Stordalens enda investering i Arlanda-området, hans bolag Strawberry Living planerar även att bygga ett long stay-boende här. Behovet av boenden i närheten av flygplatsen är stort, menar Stordalen.

– Vi ser stor potential i hela området kring Arlanda. Vi tror att allt fler kommer arbeta på flygplatsen framöver och redan i dag finns över 200 företag i närområdet. Arlanda är ett nav för resande och affärer och flygplatsen spelar stor roll för Sveriges tillväxt. Så naturligtvis vill vi finnas där.

Tror du att folk kommer börja flyga mer?

 – Alla analyser pekar på att folk kommer resa mer i framtiden. Sedan måste det givetvis finnas bärkraft i nya lösningar för flygplanen och mer miljövänliga drivmedel, men jag är säker på att vi kommer hitta den lösningen.

Någon hägrande lågkonjunktur där företag kan börja dra in sina affärsresor skrämmer inte Petter Stordalen, han är för luttrad.

– Jag har varit i hotellbranschen i tio år och upplevt fyra, fem kriser i mitt businessliv och överlevt alla. Jag har alltid gått starkare ur dem, så jag är inte orolig för någon lågkonjunktur.

Desto större vikt och fokus lägger Petter Stordalen vid hållbarhetsfrågor. Han berättar att miljötänket varit centralt för det nya hotellet på Arlanda. Bland annat är hotellets frukost ekologisk.

– Vi jobbar aktivt med vårt hållbarhetsprogram hela tiden och Comfort Hotel Arlanda Airport är byggt på idén om att vara extremt miljövänligt. Allt från maten vi serverar till energibesparingar är saker som vi lagt stor vikt vid. Hållbarhet blir bara viktigare och viktigare.