Annons

Stordalen får bygga ”hotellrebell” på Arlanda

zoom Efterfrågan på Arlanda-hotell ökar. Petter Stordalens koncern får nu öppna en Comfort Hotel-enhet här.
Efterfrågan på Arlanda-hotell ökar. Petter Stordalens koncern får nu öppna en Comfort Hotel-enhet här.
NYHETER. En hotellrebell med 463 rum i flygplatsmiljö. Så kan det nya hotellet i Stordalens hotellimperium enklast beskrivas. 
Annons

Många kände sig utmanade. En blev kallad. Nu är det klart att det är Petter A Stordalen och hans Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel som kommer att driva den nya hotellsatsningen på Arlanda Airport.

Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen berättar i ett pressmeddelande att han hade enorma förhoppningar när Clarion Hotel Arlanda Airport invigdes 2012.

– Och de har levererat. Antalet sålda rum ökar för varje år, konstaterar Petter A Stordalen.

Boende direkt vid terminalen efterfrågas

Idag är problemet snarare att efterfrågan på boende direkt vid terminalerna är större än förutspått, och att det inte finns någon kapacitet för att tillgodose denna efterfrågan.

– Därför är vi väldigt glada att kunna utöka Arlanda med ett Comfort Hotel, säger Petter A Stordalen.

Gänget bakom det nya hotellet beskriver Comfort Hotell som ”en äkta hotellrebell” där allt det onödiga lulllullet har skippats. Istället läggs fokus på genuin service, sociala ytor och en mix mellan business och leisure. På det här sättet kommer också priserna att hamna på en attraktiv nivå.

– Nu gör vi business as unusual, försöker fundera på hur vi kan göra på ett okonventionellt sätt. Vi vill ifrågasätta gamla begrepp och göra på nya sätt som underlättar för gästerna, säger Anna Spjuth, kedjedirektör på Comfort Hotel.  

Comfort Hotel på Arlanda Airport kommer att ha hela 463 hotellrum, men även gym, skybar med utsikt över flygplatsen och restaurang. Om allt går enligt plan kommer hotellet att börja byggas under våren och kunna öppnas sommaren 2019.

 

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter