Annons

Stordalen: ”Här har saknats ett stort konferenshotell”

zoom Petter Stordalens kommande Quality Hotel i Jönköping blir ett 18 våningar högt hotell med 1000 kvadratmeter för konferens.
Petter Stordalens kommande Quality Hotel i Jönköping blir ett 18 våningar högt hotell med 1000 kvadratmeter för konferens.
NYHETER. Nu står det klart att Nordic Choice Hotels slår upp portarna för ett Quality Hotel i Jönköping. Det blir kedjans fjärde hotell i Jönköping och målet är att nå en ny målgrupp: ”Kommer att locka fler möten till staden”, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.
Annons

Sommaren 2020 väntas de första gästerna kunna checka in på Petter Stordalens nya Quality Hotel i tändsticksområdet vid Vätterns södra strand i Jönköping, som bland annat ska erbjuda större konferensmöjligheter i regionen.

 

– Förra året köpte vi Vox hotell, och öppnade Collection Hotel Victoria och Comfort Hotel i staden, men det har saknats ett stort konferenshotell. Nu ska vi bygga ett hotell med 229 rum och med 1000 kvadratmeter för konferens, säger Petter Stordalen.

 

Rummen ska ha utsikt över Vättern och från sviterna högst upp kan gästerna ligga i badkaret och titta ut över vattnet. I tändsticksproduktionsbyggnaden från 1876 som ligger i anslutning till hotellet ska två restauranger och en bar byggas. Och intill planeras en spa-anläggning.

 

Urval för olika typer av gäster

Petter Stordalen förklarar att han i varje stad där Nordic Choice har hotell finns en ambition att erbjuda ett urval för att kunna möta olika typer av gäster. Att man satsar stort på Jönköping just nu beror på stadens perfekta läge mellan Stockholm och Göteborg, berättar Petter Stordalen.

 

– Vi har i flera år haft planer på att etablera oss i staden. Och när Skanska kontaktade oss och visade platsen så var det självklart för oss att satsa tillsammans med dem.

 

Hur stor investeringen är vill han inte säga.

 

Vilken målgrupp vänder ni er till?

 

– Alla våra hotell har både leisure- och business-gäster, men en så här stor konferensdel finns inte på våra andra hotell, så självklart är konferensgäster en prioriterad målgrupp. 

 

Vad kan det nya hotellet tillföra Jönköping som besöksstad?

 

– Hotellet kommer att locka konferenser och möten till staden. Precis som när vi öppnade ett Clarion Hotel i Malmö Live 2015 och blev en dragare för hela stadens konferensmarknad, säger Petter Stordalen.