Annons

Stordalen klippte vägen till nya Quality i Linköping

zoom Petter A Stordalen nyinvigde Quality Hotel Ekoxen i Linköping – på en två ton tung åkgräsklippare.
Petter A Stordalen nyinvigde Quality Hotel Ekoxen i Linköping – på en två ton tung åkgräsklippare.
NYHETER. Petter Stordalen nyinvigde Quality Hotel Ekoxen i Linköping med ännu en spektakulär entré. Efter renoveringen om 65 miljoner kronor har man satsat på nya hotellrum, en restaurang med fransk touch och uppgraderade konferenslokaler. Målet är att öka omsättningen med 25 procent inom två år.
Annons

Efter en tre år lång renovering har Quality Hotel Ekoxen i Linköping nyinvigts. Och sättet Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen introducerade nyheterna väckte uppmärksamhet.

 

– Petter brukar göra spektakulära entréer och här ville vi knyta ihop det med vår park, så jag föreslog att han skulle rulla in på en åkgräsklippare. Den vägde över två ton och det blev succé när han kom dundrande in på scenen, säger Christel Ericson, vd och hotelldirektör på Quality Hotel Ekoxen.

Totalrenovering

Hotellets 190 rum är totalrenoverade och ytterligare nitton har lagts till. Temat anspelar på den närliggande parken och väggar och mattor har motiv av fontäner och en försänkt trädgård.

 

Man har också blåst ut entréplanet för att bygga nya konferenslokaler och en ny restaurang.

 

– Vi har uppgraderat all teknik i mötesrummen, och målat om och utrustat med nya möbler. Här har också ett chambre separée byggts, där vi kombinerar restaurang och konferenslokaler för slutna sällskap. Och för att gästerna ska kunna konferera i friska luften har vi tagit fram en utemiljö i anslutning till lokalerna.

Har kostat 65 miljoner

Restaurangen har gjorts om enligt Nordic Choice Hotels koncept Brazzerie X, vilket kombinerar nordiska råvaror med en fransk touch. Konceptet innehåller även en bar och en bankettmatsal för två hundra gäster.  

 

Kostnaden har landat på cirka 65 miljoner kronor, och fastighetsägaren Pandox har gått in med halva summan.

 

Varför gör ni den här satsningen?

 

– Vi tror på Linköping och på en enorm tillväxt, under invigningen uppmanade Petter kommunen att föreslå tomter där han kan bygga ytterligare två hotell, det finns ett stort tryck på möteslokaler och logi i staden.

 

Vad har ni för mål?

 

– Det finns sju hotell i staden som vi jämför oss med vad gäller beläggning. Och vi har legat sist bland dem. Mitt mål är att vi ska vara topp tre. Det kräver att vi höjer beläggningsgraden med cirka 10 procent. Jag hoppas även att vi från år 2016 till år 2018 kan öka omsättningen med 25 procent – till 60 miljoner kronor.

Vill bli bäst på konferens

Christel Ericson berättar att ett delmål är att locka fler konferensbesökare.

 

– Det finns många kunder i vårt närområde och vi ska vara nummer ett för dem. Efter renoveringen kan vi erbjuda dem konferenser både inne och ute. Och vi har aktiviteter som shuffleboard och pingisbord – ju aktivare man är under konferensen desto fler idéer föds.

 

Vilken betydelse har er satsning för besöksnäringen i Linköping?

 

– Det finns fler fördelar med Linköping än vad lokalinvånarna inser. Här har vi landets bästa golfbanor, Göta kanal och en vacker å som rinner genom staden. Att vi satsar hjälper till att skapa en stolthet och det ökar vår konkurrenskraft som destination.

 

Så här sammanfattade Petter A Stordalen det i en intervju med LinköpingsPosten:

 

Potentialen i Linköping är enorm. Marknaden glöder. Det har varit lika självklart för mig att rusta Quality Hotel Ekoxen till stans bästa konferenshotell som att konstatera att Nordic Choice Hotels resa i Linköping bara har börjat. Min målsättning är ytterligare två hotell i stan.