Annons

Stordalen köper Göteborgs-hotell: ”Vi ska bli dubbelt så stora”

zoom
NYHETER. Petter Stordalen köper ytterligare två hotell i Göteborg. ”Vi ska bli dubbelt så stora i Göteborg”, säger han som redan tidigare är en av de största aktörerna på hotellmarknaden i stan.
Annons

Den 3 april blir Hotel Mektagonen och Clarion Collection Hotel Odin en del av koncernen Stordalens Nordic Choice Hotels.

– Våra gäster älskar Göteborg lika mycket som vi gör och därför är jag otroligt glad över att vi idag kunnat säkra ytterligare hotell till stan. Vi ska bli dubbelt så stora i Göteborg och de två nya hotellen är bevis på att vi menar allvar, säger Petter Stordalen i ett pressmeddelande.

 

Viktig marknad för kedjan

Det är inte första gången som Stordalen öser lovord över Göteborg. Han betraktar stan som en av Nordic Choice viktigaste marknader. Den norske entreprenörens mål är att positionera Göteborg som en av Nordens viktigaste destinationer.

Stordalen kontroller redan en rad hotell i Göteborg. Här ingår storsatsningen Posthotellet, nyligen invigda Comfort Hotel Göteborg, Quality Hotel Panorama, Quality Hotel Winn och Quality Hotel 11.

Med Mektagonen i Mölndal och centralt belägna Hotel Odin utökas Stordalens hotellgrupp med ytterligare 329 rum. Säljare är Preservo Holding, som bland annat äger Thorskogs Slott – känt från Stjärnorna på slottet.

– Det är alltid svårt att skiljas från personal och gäster men det gör det enklare när man vet att det är en seriös och bra ägare som tar över verksamheten, säger Preservo Holdings vd Niclas Hammarstrand i ett pressmeddelande.

 

Budade över Best Western

När ryktet om att Best Western var på väg att ta över Hotel Odin beslöt sig Stordalen för att lägga ett bud.

– Det var ett av mina snabbaste beslut i historien att köpa de här två hotellen samtidigt, säger Petter Stordalen, till Göteborgs-Posten

Det är fler än stordalen som tror på hotellmarknaden i Göteborg. Runt 4000 nya rum är planerade fram till 2030. Här ingår bland annat en utbyggnad av Gothia Towers vid Svenska Mässan. Liseberg och Scandic planerar nya storhotell.  På Hisingssidan växer Nordens högsta byggnad Karlatornet fram med tio våningar hotell.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter