Annons

Stordalen: ”Vi ska öppna världens bästa hotell”

zoom Ser fram emot öppning. Den 18 mars smäller det. Då öppnar Petter Stordalen sina nya hotell invid Brunkebergstorg i Stockholm.
Ser fram emot öppning. Den 18 mars smäller det. Då öppnar Petter Stordalen sina nya hotell invid Brunkebergstorg i Stockholm.
NYHETER. ”Attitude is everyting, Culture is king”. Den norske hotellkungen Petter Stordalen ropar ut det gång på gång inför 160 jublande blivande anställda på Stockholms nya lyxhotell, At Six på Brunkebergstorg 6. Besöksliv var på plats när de första jobbteamen möttes inför öppning.
Annons

Platsen är Clarion Hotel Sign på Norra Bantorget, men det som firas är alltså öppningen av Stockholms nya lyxhotell, At Six och systerhotellet Hobo och restaurangen Tak vid Brunkebergstorg.

 

Hotellet redan en snackis

Den 23 mars slår portarna upp. På plats för en kickoff är de 160 som nu ska börja sina nya jobb.

Hotellet har länge varit en stor snackis i branschen, det är bland redan omnämnt i New York Times som hotspot, ett ställe man bör besöka. Och då har det inte öppnat än.

Det är inte heller blygsamhet som präglar Petter Stordalen, att attityd är allt och att kultur är kung är det som han alltså präntar in i de anställda.

– När jag säger att vi ska öppna världens bästa hotell så menar jag det. När jag fick se platsen så visste jag att jag ville ha hotellet, till vilket pris som helst. Och det är det högsta priset som vinner så då bjöd vi det, säger han.

Han talar om att allt handlar om att skapa magi. Rummen är viktiga, visst, men det är den kultur man skapar som är det viktiga.

– Vi är unika. Det är konst, design, material allt är unikt. Många hotell har konst på väggarna, sådan som ska passa till mattans färg eller något. Här handlar det om toppklass. Vi har en 2,5 meter hög skulptur som ska möta våra gäster på At Six bland annat. Den gick inte att få in och kostade väldigt mycket pengar. Men jag sa att de fick bygga om trappan, för jag hade redan betalat. Och detär så vi skapar magi, det är inte kalkylatorer som skapar magin, det är hjärtat, säger han.

 

Bygger park på taket

I slutet av sin dragning vill han höra vad som är det häftigaste med den nya satsningen. Han blir inte riktigt nöjd med de svar som föreslås.

– Det är ju parken som vi bygger på taket. Det dröjer ytterligare något år men vi bygger en park med utsikt över Stockholm. Det skapar magi, säger Petter Stordalen.

Jennie Hahn Håkansson, 47, är vd på At Six. Det är första gången som hon öppnar ett nytt hotell och även hon vet att förväntningarna är skyhöga. Hon är inte det minsta orolig.

– Vi har anställt de allra bästa i Sverige, det är ingen tvekan. Vi har det bästa av allt, Design, konst, byggmaterial. Det här blir fantastiskt, säger hon.

Den 23 mars klockan 08.00 öppnar hotellet och då måste det bli leverans av all vackra ord.

– Det är vi som skapar framtidens hotell, konstaterar Petter Stordalen.