Annons

Strejk stoppar upp bygget av Kolmårdens nya Wildfire

zoom I juni är premiärturen planerad att gå med Wildfire.
I juni är premiärturen planerad att gå med Wildfire.
NYHETER. Uppförandet av Kolmårdens nya åkattraktion Wildfire står still i byggstrejken. I mitten av juni är den planerad att invigas – men just nu ser det mörkt ut.
Annons

Det är ett kranföretag som tagits ut i den rådande strejken. Därför står bygget av Wildfire stilla.

– Det är kaos. Varje timme är viktigt för oss, vi var redan innan i tidspress och det här underlättar ju inte direkt, samtidigt förstår jag att byggarbetarna måste kämpa för sina rättigheter, säger Niclas Palmqvist, projektledare för Wildfire, till Norrköpings tidningar.

Bygget omgivet av otur

– Det här slår verkligen hårt, men det är ju det som är meningen med en strejk å andra sidan, men vårt mål är ju att få det här färdigt, säger Niclas Palmqvist vidare till Norrköpings tidningar.

Åkattraktionen är en berg- och dalbana i trä som mäter 1,3 kilometer i längd.  Men det har inte varit någon direkt raksträcka för Wildfires. Tidigare upphävde Länsstyrelsen det bygglov som Norrköpings kommun gett parken och krävde en detaljplan för bygget. Men förra året kom ett domslut som godkände att Kolmården byggde utan detaljplan. Det var ett glädjebesked för Kolmården.

Nöjesparkskoncernen Parks and Resorts vd Christer Fogerlmarck  berättade tidigare i en intervju med Besöksliv att de på Kolmården varit rädda att de plötsligt skulle tvingas till tidskrävande detaljplaneprocesser vid alla nyinvesteringar i djurparken. 

När Besöksliv nu når honom har han svårt att spekulera i utgången av strejken.

– Vi bedriver en säsongsverksamhet. Vi ska tjäna våra intäkter under några få månader. För att vara lönsamma är det otroligt viktigt att de investeringar vi gör som ska locka besökare blir klara i tid. Förseningar i våra byggprojekt kan äventyra vår lönsamhet. Wildfire är vår största nyhet i år, säger Christer Fogelmarck