Annons

Sugen på pizza och öl? Nu leder emojis vägen …

zoom
NYHETER. Varför söka med bokstäver när du kan trycka in en pizza-emoji för att hitta bästa snabbmatshaket? Eniros satsning på emojisök har blivit en stor snackis. 
Annons

Att prata med varandra är inte längre aktuellt. Nu sitter gemene man böjd över sin  smarta telefon och kommunicerar via sms och sociala medier. Detta rådande samhällsfenomen såg Eniro som ett gyllene tillfälle till att ta in emojis i sin sökfunktion.

 

Startade som en galen idé

Nu kan du leta upp bästa ölhaket, godaste pizzan eller trevligaste fiket med hjälp av deras nya bildsymboler.

– Vi ville testa ett nytt sätt att erbjuda en ny form av sökmöjligheter. Emojisar har blivit en stor del av vår kommunikation, och det som startade som en galen idé valde vi att spinna vidare på, säger Mattias Wedar, User & Customer Experience, Eniro.

Så hur har lanseringen gått?

– Vi har fått mycket positiv respons men än så länge är det för tidigt att utvärdera exakt hur bra det har gått. Men jag tror kanske inte att hela vårt sök kommer gå via emojisar. Det här är som sagt en kul och innovativ idé som vi valde att satsa på, förklarar Mattias Wedar.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...