Annons

Sveaskog ger turistentreprenörer tre månader hyresfritt

zoom Vi vill hjälpa till så gott vi kan, säger Ola Söderdahl, chef för marknadskommunikation på Sveaskog.
Vi vill hjälpa till så gott vi kan, säger Ola Söderdahl, chef för marknadskommunikation på Sveaskog.
NYHETER. För att lindra effekterna av coronavirusets spridning ger Sveaskog turistentreprenörer som hyr byggnader av företaget tre månader hyresfritt.
Annons

På Sveaskogs marker finns många turistentreprenörer och flera av dem hyr byggnader av Sveaskog. I den akuta situation som besöksnäringen befinner sig i med anledning av spridningen av coronaviruset får dessa entreprenörer hyresfritt det kommande kvartalet.

– Besöksnäringen är viktig för Sverige och våra lokala entreprenörer som vi samarbetar med har en väldigt tuff period nu. Vi på Sveaskog vill hjälpa till så gott vi kan för att våra turistentreprenörer ska finnas kvar när situationen vänder, säger Ola Söderdahl, chef för marknadskommunikation på Sveaskog i en kommentar.

På turistdestinationen Granö Beckasin, som ligger utanför Umeå och erbjuder ekologiskt naturturism, välkomnar vd:n Annika Rydman Sveaskogs initiativ.

– Det är oerhört generöst och innebär att de intäkter vi får inte är kopplat mot någon kostnad, vilket självklart betyder mycket just nu när vi gör allt för att kunna ha kvar vår personal, säger hon

Hur har oron för coronaviruset påverkat er hittills? 

– Det är brutalt många som avbokar. Så fort WHO deklarerade att det var en pandemi så rasade avbokningarna in. Framför allt påverkas vi av att stora konferenser avbokas på grund av att flera företag från hela landet, men även kommunerna häromkring, infört mötes- och reseförbud. Det är en jättefint av Sveaskog tänka på oss små entreprenörer inom besöksnäringen. Allt stöd som vi kan få hjälper oss att hålla näsan över vattenytan, säger Annika Rydman.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...