Annons

Sverige på plats nummer sju i Kock-VM

zoom
"Det känns fördjävligt. Vi ville upp på pallen", säger Alexander Sjögren.
NYHETER. Äntligen! Hejaropen höll på att aldrig ta slut från läktaren när Kock-VM avgjordes i Lyon under onsdagskvällen. Men hos det svenska teamet var man besviken. Sverige och Alexander Sjögren knappade in på plats nummer sju och som vinnare stod USA. ”Det känns fördjävligt”, säger Alexander Sjögren.
Annons

Det var en samlad och allvarlig svensk trupp som intog scenen för prisutdelning i Lyon. De var färdiglagade och klara redan under tisdagen, så de hade över ett dygns väntan i ryggen.

Det blev en pallfest för länder i norr: Som tvåa kom Norge, ofta prisad i Bocuse-sammanhang och det land som vunnit tävlingen näst flest gånger. Dessutom: Helt oväntat gick bronset till Island och kocken Hinrik Lárusson.

Sverige landade på plats nummer sju.

Hur känns det?

–Fördjävligt. Inte bra. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi ville upp på pallen. Vi höll inte igen, vi satsade allt, säger Alexander Sjögren.

Vad gick fel?

–Jag vet inte. Det blev väl för stressat.

Vad hade du varit nöjd med?

–En pallplats. Det har varit målet hela tiden.

Känner du revanschlusta nu?

–Jag har lovat mig själv att inte göra det här fler gånger.

Att USA skulle kamma hem segern var inte helt oväntat. Laget har varit favorittippade som vinnare och snackisen är att Bocuse d’Or också vill befästa sin ställning internationellt. Men vinsten är inte oförtjänt – USA har gjort bra ifrån sig. Under förra VM kom de tvåa, men det här är deras första guldplakett.

Alla tog inte resultaten så bra. Den franske coachen Franck Putellat grät för att hans lag inte vann. När USA:s lag dansade på scenen avlägsnade han sig snabbt.