Annons

Sverige – poppis bland japanska resenärer

zoom Antalet utländska övernattningar ökade med över tio procent förra året.
Antalet utländska övernattningar ökade med över tio procent förra året.
NYHETER. Antalet rumsnätter i Sverige ökade med mer än 110 procent jämfört med året innan. En av anledningarna är att japanska resenärer i större utsträckning väljer att besöka Sverige.  
Annons

– Vi ser en stor ökning bland långväga gäster även från Korea, Kina och Indien. Det är en spännande utveckling eftersom de ofta stannar lite längre säger Magnus Lilja, Senior Manager Key Accounts EMEA på Expedia. 

Fler långväga besökare 

Enligt Tillväxtverket ökade antalet utländska övernattningar med över tio procent förra året, och besökare från länder utanför Europa med mer än det dubbla. Bara gäster från USA och Kanada bokade fler nätter i Sverige på Expedias sajter.

Japan landar på en tredje plats och fortfarande är det amerikanska resenärer som leder ligan över besök till Sverige.

– Det är nästan tio gånger större än från Japan, säger Magnus Lilja, men det är en spännande utveckling som vi tror kan bli ännu bättre detta år, beroende på den svenska valutautvecklingen.

Enligt Expedia bokar japanska resenärer mer än en månad i förväg och stannar i genomsnitt 2,3 dagar under sin vistelse. Svenska resenärer bokar mindre än tre veckor före sin vistelse och stannar mindre än 1,5 dagar. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...