Annons

Tidigarelagd säsongspremiär för Hammarbybacken

zoom Hammarbybacken i Stockholm. Niclas Sjögren Berg, Skistar.
Hammarbybacken i Stockholm. Niclas Sjögren Berg, Skistar.
NYHETER. ”Det känns fantastiskt bra att kunna öppna så här tidigt”, säger Niclas Sjögren Berg på Skistar, inför att utförsåkningen i Hammarbybacken i Stockholm startar redan nästa helg.
Annons

Vintern kom tidigt till Stockholm i år. Snön och kylan innebär även att årets skidsäsong startar lite tidigare än vad den gjort de senaste åren. Hammarbybacken öppnar upp för säsongen redan på lördag den 16 december

– Det känns fantastiskt bra att kunna öppna så här tidigt. Vi har precis stängt höstsäsongen och förra året öppnade vi först efter jul. Stockholmarna har varit bortskämda med snö ovanligt länge nu, så vi kommer kunna öppna alla nedfarter från dag ett, säger Niclas Sjögren Berg, operationell direktör på SkiStar som driver Hammarbybacken.

Kvällsåkning alla vardagskvällar

Skidanläggningen kommer att ha öppet alla dagar i veckan med kvällsåkning samtliga vardagskvällar. Förra vintern lockade det upplägget fler än 25 000 stockholmare till Hammarbybacken.

– Det är väldigt bra. Vi hoppas på lika många i år eftersom vi nu öppnar backen redan innan jul och hoppas på att kunna hålla öppet ända till vecka 10 eller 11.

Vilka utmaningar ser ni kopplat till att Sverige är inne i en lågkonjunktur och att folk har mindre pengar i plånboken?

– Vi har all respekt för att många har det tufft nu. Men då känns det bra att kunna erbjuda en backe i deras närhet som inte kräver tillkommande boende- och resekostnader. Vi kommer tillsammans med Svenska skidförbundet även att bjuda in regionens fjärdeklassare till en prova på dag. Där kommer de att få kostnadsfri tillgång till skidutrustning, SkiPass och vägledning.

Längre skidåkning för barnen

Inför årets säsong kan Skistar presentera en rad nyheter när det gäller skidåkningen i Hammarbybacken, menar Niclas Sjögren Berg. De har bland annat förlängt rullbandet vid nedfarten Vemdalen till 115 meter.

– Det innebär att vi sprider ut gästerna lite mer och kan i år erbjuda längre skidåkning för barn och skidskolan. Det hoppas vi ska locka ännu fler att uppleva den här unika och häftiga backen där man kan stå på par skidor och blicka ut över Stockholms neonljus, säger Niclas Sjögren Berg.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...