Annons

Trollhättan lockar med virtuell restaurang och hybridfestival

zoom Zeina Mourtada inspirerar med sin matlagning under<br />
 hybridfestivalen Smaka på Trollhättan.  Foto: Visit Trollhättan Vänersborg
Zeina Mourtada inspirerar med sin matlagning under
hybridfestivalen Smaka på Trollhättan.
Foto: Visit Trollhättan Vänersborg
NYHETER. Pandemin fortsätter att generera nya koncept. Nu satsar Trollhättan på att locka matintresserade med hybridfestivalen Smaka på Trollhättan – och Sveriges första virtuella restaurang. "Det är första gången vi gör det här i Sverige", säger Maria Engström-Weber, vd Visit Trollhättan Vänersborg.
Annons

Planen var att matfestivalen Smaka på Trollhättan skulle ha arrangerats redan i fjol, och då på torget i Trollhättan. Nu har festivalarrangörerna City Trollhättan, Trollhättans stad och Visit Trollhättan Vänersborg tagit nya tag och lanserat ett hybridevent som kombinerar fysiska och digitala aktiviteter.

Under helgen den 21–22 maj bjuds det bland annat på inspiration från lokala matprofiler och livesända matlagningsklasser med kockar som Zeina Mourtada och Leif Mannerström. Dessutom lanseras Sveriges första virtuella restaurang. De som bokar bord får hämta en matkasse på en av stadens restauranger och slutföra matlagningen hemma tillsammans med de övriga middagsgästerna. Under kvällen bjuds det också på quiz, livemusik och annan underhållning.

– Det blir som ett stort dinner party, men virtuellt, säger Maria Engström-Weber, vd Visit Trollhättan Vänersborg. Det är första gången vi gör det här i Sverige, så det ska bli jättespännande.

En ny typ av mötesplats

De som befinner sig på plats kommer också att kunna besöka stadens restauranger och smaka på menyer som har tagits fram för festivalen. Dessutom ska Trollhättans mästerkock utses och stadens åttondeklassare göra upp i Kock 8:an, en tävling som ska bedömas av medlemmar från Svenska Kockars Förening.

– Det här är en ny typ av mötesplats och vi hoppas kunna fortsätta med den här typen av hybrida lösningar även efter pandemin, säger Maria Engström-Weber. Det finns de som inte har möjlighet att delta på plats och på det här sättet gör vi det mer tillgängligt för alla, oavsett var man befinner sig.