Annons

Turismföretagen om momsen: ”Det känns fantastiskt”

zoom Turismföretagaren Jessica Sannö är lättad över regeringens<br />
 förslag att återställa momsen på naturguider.  Foto: Ösjönäs/Colourbox
Turismföretagaren Jessica Sannö är lättad över regeringens
förslag att återställa momsen på naturguider.
Foto: Ösjönäs/Colourbox
NYHETER. Regeringen återställer momsen på 6 procent efter förslaget om höjd moms på naturguider. En stor lättnad för naturturismföretagen.

Annons

Som en del satsningen på landsbygden i vårbudgeten som presenterades idag, drar regeringen och stödpartierna drar tillbaka förslaget om höjd moms från 6 till 25 procent på naturguider.

Det betyder inte bara en ekonomisk lättnad för de över tusen mikro- och småföretag som bedriver naturturismverksamhet, utan är också en viktig symbolfråga, menar företagaren Jessica Sannö, som driver Ösjönäs – Tiveden Aktivitets- och Äventyrscenter.

– Det är helt fantastiskt. Vi har jobbat hårt under hela den här mellanperioden för att väcka opinion för detta, och jag är så tacksam för att politikerna har lyssnat, säger Jessica Sannö.

Vårändringsbudgeten innehåller förslag på fler satsningar på landsbygden som utvecklingen av bredband i hela landet, och lättnader för företag för att anställa personal.

– Det är så viktigt att politikerna förstår hur känslig vår näring är för politiska beslut, och hela den är budgeten måste jag säga är som en hand i ryggslutet, ett stöd som säger ”Nu kör vi”.

Jessica Sannö anser att det är den bästa budgeten på länge för företag på landsbygden.­

– Det känns som man ser med nya ögon på företagande, att det som betraktas som gröna näringar inte bara är mjölk- och spannmålsproduktion, utan även naturturism. Det är fantastiskt.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren