Annons

Vadstena Camping applåderar sommaren: ”Totalt fullt varje dag”

zoom Kyla till trots. Vadstena Camping vid Vättern gläds åt att ha haft högtryck i sommar.
Kyla till trots. Vadstena Camping vid Vättern gläds åt att ha haft högtryck i sommar.
NYHETER. Årets högsäsongsveckor var de bästa någonsin för Vadstena Camping. Under två veckor i juli var anläggningen fullbokad med 1300 gäster per dag: ”En ur personalen satt i telefonen hela dagarna och svarade att vi var fullbelagda. Så har vi aldrig haft det förut”, säger campingägaren Marita Fagrell.
Annons

Vadstena Camping ligger tre kilometer norr om Vadstena invid Vättern. Här har man haft högtryck trots den kalla sommaren – de två sista veckorna i juli var den bästa perioden någonsin.

– Det var totalt fullt varje dag och vi fick säga nej till många. En ur personalen satt i telefonen hela dagarna och svarade att vi var fullbelagda. Så har vi aldrig haft det förut, säger ägaren Marita Fagrell.

Kan inte bygga ut

Anläggningen har 480 campingplatser och 48 stugor.  Och när samtliga platser var upptagna under vecka 29 och 30 så hade man 1300 gäster varje dag.

Hur kommer det sig att ni haft så många besökare i sommar?

– Jag tror det beror på att vi har en bra camping, med restaurang, vattenrutschbana, minigolf och många barnaktiviteter, och det har spridit sig på nätet. Vi får också mycket beröm för våra nyrenoverade servicehus. Dessutom har Vadstena uppmärksammats i media de senaste åren och det spelar in.

Trots det höga trycket så kan man dock inte öka antalet campingplatser.

– Vi kan inte bygga ut eftersom vi har använt alla platser på hela campingen. Om det hade varit möjligt skulle vår omsättning kunna växa betydligt.

Hur ska ni göra istället?

– Det handlar om att få hit gästerna andra tider. Det händer ju lika mycket här veckorna innan högtrycket och det måste vi berätta om i våra sociala kanaler. Det vi vill är att fylla hela säsongen från maj till september och det ska vi fundera på i vinter.

Hur förbereder ni er inför nästa säsong?

– Vi har en lista som vi ska beta av, vi planerar att bygga om fyra stugor, bygga nya toaletter i servicehusen och glasa in restaurangens uteservering, säger Marita Fagrell.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...