Annons

Vann just Nordens bästa bar – siktar nu mot världseliten

zoom Bäst i Norden. Linje Tio var så skakande bra att de kammande hem titeln.
Bäst i Norden. Linje Tio var så skakande bra att de kammande hem titeln.
NYHETER Linje Tio i Stockholm har kammat hem priset som Nordens bästa bar. Tävlingen hölls i samband med Oslo Bar Show under måndagen. Nu är siktet inställt på att bli en av världens 50 bästa barer.
Annons

Det var under avslutningen av cocktailmässan Oslo Bar Show som det delades priser ut till de bästa barerna och bartendrarna i Norge. Och där gick Linje Tio och vann pris som Nordens bästa bar.

– Det känns fantastiskt, det är väldigt kul med internationell uppmärksamhet. Jag och Joel Söderbäck som krögare och ägare har jobbat i barer länge och det är häftigt att folk utanför Sverige belönat oss, det betyder mycket, säger Andreas Bergman.

Hoppas bli kända internationellt

En jury utser vinnarna i respektive kategori och deras omdöme bygger på ett flertal besök i de aktuella barerna. För att vinna pris som bästa bar krävs det enligt Andreas Bergman att kvaliteten kontinuerligt höjs.

– Säg att någon ur tävlingsjuryn besökte oss i november och sedan kommer tillbaka först i maj, då måste det finnas en kontinuitet. Vi diskuterar ofta med vår personal om vikten av att hela tiden höja ribban.

Vinsten i tävlingen kan bli en språngbräda för Linje Tios internationella rykte.

– Med priset hoppas vi kunna höja vår position på The World’s 50 Best Bars, som är barvärldens motsvarighet till listan The World’s 50 Best Restaurants. Vi ligger på plats 71 i dag och vi och Little Quarter är de enda svenska barerna på listan, så den är väldigt prestigefull. 

Det finns många bartävlingar, vilken betydelse har den här?

– Det är ett nytt pris, så det är inte många utanför Norden som vet vad det är. Nu är det andra året tävlingen körs och de jobbar aktivt med att synas internationellt, det ger ökad status. Det är helt klart ett pris som barer i Norden är måna om att vinna.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter