Annons

Varbergs kusthotell skippar tofflor och necessär

zoom På Varbergs Kusthotell har de individuella necessärerna bytts ut mot tre tydligt avsedda platser för att behandla kroppen, med produkter och instruktioner. Foto: Varbergs Kusthotell
På Varbergs Kusthotell har de individuella necessärerna bytts ut mot tre tydligt avsedda platser för att behandla kroppen, med produkter och instruktioner. Foto: Varbergs Kusthotell
NYHETER. Varbergs Kusthotell tar nästa kliv i sitt hållbarhetsarbete och rekommenderar sina spa-konkurrenter att syna sina verksamheter genom samma ”hållbarhetslins”.
Annons

Sedan början av juni har spagästerna på Varbergs Kusthotell klarat sig utan spa-necessär och i stället utfört sin spa-ritual på bestämda platser inne i det som är landets enda Thalasso-spa.

Thalasso, grekiska för hav, präglar hotellets utbud av spabehandlingar och välgörande produkter. Varbergs Kusthotells spa har gjort flera förändringar för att erbjuda en bättre spaupplevelse med ett utökat hållbarhetstänk. Terese Asplund är vd för Varbergs Kusthotell.

Vill vara föregångare

– Vi har under det senaste året sett en ökad medvetenhet bland våra gäster och inom branschen generellt gällande hållbarhetsfrågor. Vi vill vara föregångare och tar därmed aktiva steg för att förbättra vår hållbarhet, säger hon.

– Att ta bort necessärerna är ett naturligt nästa steg i det arbetet, tidigare har vi också valt att fasa ut spatofflorna. Förändringen sammanföll med den renovering av vårt spa som genomfördes under vintern och gav oss möjlighet att förbereda för en mer hållbar produkt.

Granskar med hållbarhetslins

Tidigare har spa-ritualen presenterats på ett pappersark i necessären med prover av produkterna, förpackade var för sig. Nu finns tre tydligt avsedda platser för att behandla kroppen, med produkter och instruktioner.

Terese Asplund rekommenderar andra aktörer inom besöksnäringen som är intresserade av att göra liknande förändringar på temat hållbarhet att granska alla möjliga aspekter av verksamheten med en ”hållbarhetslins”.

”Många söker hållbara alternativ”

– Det kan innebära allt från att minska användningen av engångsförpackningar till att noggrant överväga vilka produkter som används och var de placeras. Att samarbeta med leverantörer som delar samma hållbarhetsvärderingar kan också vara en viktig faktor, säger Terese Asplund och avslutar med en uppmaning:

– Lyssna på era gäster – deras önskemål och behov förändras och många söker nu mer hållbara alternativ.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...