Annons

Världens största utomhusbar har öppnat – i Sverige

zoom The Drinkable Country, barbord i Ormanäs (Skåne). FOTO: Pressbild/Visit Sweden
The Drinkable Country, barbord i Ormanäs (Skåne). FOTO: Pressbild/Visit Sweden
NYHETER. Måltidskonceptet The Edible Country, som Besöksliv tidigare skrivit om, har utökats med ännu ett koncept: världens största utomhusbar ”The Drinkable Country”.
Annons

Det är Visit Sweden som står bakom barsatsningen, som nu öppnat för bokning. Sammanlagt 16 bord finns utplacerade på natursköna platser runtom i Sverige. De olika bordens erbjudanden varierar beroende på vilka naturinspirerade drycker som enskilda aktörer valt att lyfta för den aktuella regionen. Fokus och tanken bakom idén är att lyfta lokala svenska smaker och skapa gör-det-själv-recept baserade på råvaror från den svenska naturen.

– ­The Drinkable Country gör det möjligt för besökare att utforska svenska smaker i världsklass direkt från naturen. Landets stora skafferi med bär, växter och friskt vatten erbjuder många fantastiska dryckesupplevelser som vi vill visa upp för många fler, säger Jens Heed som leder Måltidsturismprogrammet på Visit Sweden.

Borden är utplacerade i Arjeplog och Liehittäja, Grövelsjö, Orbaden, Nyköping, Salthamn, Ramsvik, Göta Kanal, Falkenberg, Kasteberg, Asa, Wallby, Stufvenäs, Ormanäs, Vånga och Ven.