Annons

Vättern en av Europas vackraste platser – enligt CNN

zoom Destinationerna runt Vättern har ett samarbetsprojekt, Leader Vättern,<br />
med syfte att utveckla Vättern som besöksmål. Foto: Pressbild
Destinationerna runt Vättern har ett samarbetsprojekt, Leader Vättern,
med syfte att utveckla Vättern som besöksmål.
Foto: Pressbild
NYHETER. Vättern är en av Europas vackraste platser. Det menar det amerikanska tv-bolaget CNN, som lyfter fram sjön tillsammans med mer kända resmål som Lofoten och franska Loiredalen.
Annons

”Med sina 135 kilometer är den svenska sjön Vättern ett urexempel på en skandinavisk sjö.” Så lyder motiveringen när CNN Travel listar Vättern som en av de 20 vackraste platserna i Europa. CNN Travel lyfter även fram flera av destinationerna längs sjön, bland annat träkyrkan i Habo, Hjo och Tivedens nationalpark.

– Det är naturligtvis fantastiskt roligt, säger Ann-Charlotte Persson, besöksnäringsutvecklare i Hjo. Sedan är det svårt att sia om effekterna av det här. Eftersom Hjo främst är en sommardestination tror jag att vi kan mäta effekten först nästa sommar.

– Men den här typen av marknadsföring brukar ha effekt – efter att Hjo var med i Halv åtta hos mig, som även sändes i Norge, var det flera norska turister som uppgav att de bokade sin resa till Hjo efter att ha sett programmet.

Ska ni spinna vidare på den här utnämningen på något sätt?

– Vi har lyft fram det här i sociala medier och kommer säkerligen att göra något mer framöver, men vi får se vad det blir.

Destinationerna runt Vättern är sedan tidigare inblandade i ett samarbetsprojekt, Leader Vättern, med syfte att utveckla Vättern som besöksmål.

– Det är bara i sin linda, men CNN:s publicering kommer lägligt eftersom vi precis ska publicera en rapport om hur vi ska jobba vidare. Det är en bra bekräftelse på att vi går i rätt riktning och att vi bör samarbeta ännu mer.

Övriga skandinaviska resmål på listan är Henne Strand i Danmark, norska Lofoten och sjön Enare Träsk i Finland.