Annons

Vem lagar hem segern? De gör upp i Kockarnas Kamp

NYHETER. Klara, färdiga, flambera! På måndag drar den femte säsongen av Kockarnas Kamp igång. Kändiskocken Markus Aujalay är en av av de tävlande: ”Det är tuff konkurrens i år”, säger han.
Annons

Kockarnas kamp är programmet där några av Sveriges mest kända kockar tävlar mot varandra. Under tidspress utmanas kockarna i snabbhet, precision, stresstålighet, kreativitet och analytisk förmåga. En efter en blir eliminerad tills endast en återstår som vinnare. 

Blir det beabråk i år igen?

I tidigare säsonger av programmet har hårresande utslagningsdueller ägt rum. De så kallade såsduellerna har väckt bearnaisebråk, aioliagg och remouladraseri. När Melker Andersson och Håkan Thörnström tävlade om en semifinalplats 2013 blev det gräl bakom kameran – det rådde oenighet om vem som slagit den bästa bean.

Programmets femte säsong sänds i åtta delar med Pär Lernström tillbaka i rollen som programledare. Markus Aujalay som snart ska öppna sin tredje restaurang är en av årets deltagare.

– Det var med skräckblandad förtjusning jag gav mig in i det här. Jag hade egentligen bestämt mig att det var färdigtävlat för min del efter Bocuse d’Or 2007, säger Markus Aujalay.

Varför bestämde du dig för att vara med?

– Det här är ju inte tävling på det sättet utan ett gäng kockar som umgås och har trevligt tillsammans. Men när man väl kliver in i ladan så taggar man till – man vill ju göra så bra ifrån sig som möjligt.

Hur är konkurrensen i år?

– Det är tuff konkurrens i år. Man kan inte slappna av.

Vad har vi att se fram emot?

– Jag kan utlova dramatik, det kan jag säga. Det händer saker när man tävlar i den ladan och känslorna kommer fram.

Vad var roligast?

– Det som är mest spännande var första gången man kom in i ladan och skulle börja tävla. Man kände hur nerverna och adrenalinet kopplades på. Man blir både upphetsad, nervös och taggad på samma gång samtidigt som det sunda förnuftet säger till en att det bara är en lek. Men det blir på allvar i den stunden – före och efter kan man garva. Men det var kul  jag ångrar ingenting. Jag åker gärna tillbaka!

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter