Annons

”Vi ser en ökad efterfrågan på hotell som reseanledning”

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Nästa år öppnar Villa Dagmar i Stockholm, en kosmopolitisk lillasyster till Hotel Diplomat, vägg i vägg med nyrenoverade Östermalmshallen.
Annons

Våren 2020 öppnar Villa Dagmar, som beskrivs som ”ett personligt och exklusivt boutiquehotell” i hjärtat av Östermalm. I hotellets inryms 70 unika rum och sviter, restaurang, konferensrum, spa, gym samt blomsterbutik. Besöksliv har pratat med Anna Cappelen, arbetande styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Rådande hotelltrend är boutiquehotell med kosmopolitisk känsla och internationell lyx. Hur positionerar sig Villa Dagmar jämfört med befintliga hotell i Stockholm som Bank Hotell och Blique by Nobis?

 – Jag håller med och det är den typen av hotell vi vill driva. Villa Dagmars unika läge på Nybrogatan är en av Stockholms absolut främsta adresser. Visionen är att skapa ett hotell där man kan stanna under hela sin vistelse.

– Vi kommer ha ett brett restaurangutbud, som vi gemensamt driver med två stjärnkockar, en egen florist samt ett gym och spa. Bank Hotel eller Blique by Nobis är duktiga på det dom gör. Vi vill inte jämföra oss, vi erbjuder något annat och utmärker oss på ett nytt sätt.

Vilken lucka ser ni på marknaden som ni vill fylla med Villa Dagmar?

– Vi ser en ökad efterfrågan på livsstilshotell där hotellen blir en av reseanledningarna.

 Vilka gäster vill ni attrahera?

 – Vi kommer att erbjuda turister och Stockholmare ett nytt och spännande tillskott i Stockholm och på Östermalm. Våra primära marknader för hotellet är Skandinavien, England och USA.

Det är privatsegmentet som står för tillväxten inom hotell – hur ser fördelningen privat/affärsgäster ut för Villa Dagmar?

– Vi ser en jämn fördelning.

Hotellets restaurang ska drivas i samarbete med stjärnkockarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson, vad hoppas ni att de ska tillföra upplevelsen?

 – Daniel och Niclas är två av Sveriges främsta kockar, så det känns kul att vi ska driva restaurangen i samarbete med dem. Restaurangen ska erbjuda medelhavsinspirerade rätter, där Daniel och Niclas tillför sin kompetens, kreativitet och passion.

Anna Cappelen räknar med att anställa ett 50-tal personer och rekryteringsprocessen är i full gång. Hotellchef blir hennes halvbror Sune M Malmström och Lina Gabrielson är vd för Hotel Diplomat AB där Villa Dagmar ingår.

Det spås en tillbakagång i tillväxten inom hotell framåt, hur ser ni på att öppna nytt i ett sådant läge?

– Vi tror på vår produkt och vårt unika läge intill Östermalms saluhall. Vi har drivit hotell i kvarteren sen 30-talet med Strandvägs Pensionatet, som på 60-talet blev Hotel Diplomat, så vi har lång erfarenhet av att driva hotell.

Philips MediaSuite  – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Philips MediaSuite – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Enkel för gästerna att använda och kostnadseffektiv för hotellen. Philips MediaSuite är marknadens mest kompletta TV för hotell och professionella verksamheter