Annons

Viaggio – ett nytt matkoncept längs vägarna

zoom Den italienska vägkrogen Viaggo öppnar i oktober.
Den italienska vägkrogen Viaggo öppnar i oktober.
NYHETER. Strawberrys nya hotellkedja Stopover lanserar nytt matkoncept. Den italienska vägkrogen Viaggio har premiär i oktober på Stopovers första hotell i Falkenberg.
Annons

Som Besöksliv skrivit om tidigare lanserar Strawberry hotellkedjan Stopover under 2025. De moderna väghotellen som modulbyggs i Värmland kommer snart kunna ta emot övernattande gäster längs Sveriges större trafikleder.

Nu tar hotellkedjan nästa steg när de lanserar det egna matkonceptet Viaggio – en vägkrog med ett tydligt Italien-tema. Den första Viaggio-restaurangen, som också har drive-through, öppnar i oktober 2025 på Stopovers första hotell i Falkenberg.

Enligt en ny Novusundersökning som Strawberry låtit genomföra är just italiensk mat något som svenskarna uppskattar. Undersökningen, som gjordes 28 maj 2025, visar att nästan fyra av tio (38 %) svenskar känner sig stressade eller frustrerade över det bristfälliga matutbudet under långa bilresor. Varannan upplever dessutom att det är svårt att hitta mat som passar hela familjen. Samma undersökning visar även att italiensk mat, efter husmanskost, ligger i topp på svenskarnas önskelista över mat längs bilresan. 

– Det är ingen hemlighet att svenskar älskar italiensk mat, men ändå har det saknats ett riktigt bra alternativ längs vägarna. Viaggio kombinerar det bästa av Italien med det moderna resandets krav – snabbt, bekvämt och riktigt gott, säger Fredrik Blomberg, SVP Food & Beverage på Strawberry, i ett pressmeddelande.

Viaggio erbjuder ett brett urval av italienska rätter för både barn och vuxna, som exempelvis pizza, klassisk pasta, focaccia, sallader och italiensk streetfood. Även efterättsmenyn har fått ett tydligt intryck av Italien med bland annat soft serve gelato, pistage-pizzetta, cannoli och tiramisu.

Hotellkedjan har en ambitiös expansionsplan och planerar minst 20 Viaggio-restauranger inom de kommande tio åren. Samtliga kommer att erbjuda drive-through för de bilister som inte vill stanna längre än nödvändigt.

Strawberry har Nordens största portfölj inom F&B-verksamhet, och det ligger i vårt DNA att ha örat mot marken och utmana det befintliga utbudet – både inom hotell och restaurang. Viaggio möter en tydlig efterfrågan på italienska smaker längs vägarna, precis som Stopover blir något helt unikt på hotellmarknaden, säger Petter Stordalen, ägare av Strawberry.

I samband med restaurangerna kommer det också finnas snabbladdning för bil, lekrum för barnen och hundrastgård med vending machine för de fyrfota gästerna.