Annons

Vilka vinnare! De två blev Årets Unga Branschstjärna

zoom Prisade. Gustaf Sjövall och Tess Humble Dillner fick motta jättecheckar under en gala på Berns.
Prisade. Gustaf Sjövall och Tess Humble Dillner fick motta jättecheckar under en gala på Berns.
NYHETER.Två stockholmare har prisats för sina kometkarriärer inom hotell- och restaurangbranschen. Det blev Tess Humble Dillner från hotellvärlden och Gustaf Sjövall med restauranginriktning som under tisdagen korades till Årets unga branschstjärnor. 
Annons

Priset Årets unga branschstjärnor delas ut av Visita Stockholm till unga talanger inom hotell- och restaurangbranschen. Syftet är att höja statusen på jobb inom besöksnäringen och att visa karriärmöjligheterna. Prissumman är på 40 000 kronor vardera och ska användas till kompetensutveckling.

Vill plugga i USA

Att just Tess Humble Dillner och Gustaf Sjövall får pris i år beror på att de verkligen har utmärkt sig i branschen.

– Det är såklart superroligt med priset. Det var oväntat för konkurrensen var tuff. Pengarna tänker jag använda till något som både gagnar mig själv och besöksnäringen. Det blir kanske något på Cornell University i USA, säger Tess Humble Dillner som till vardags arbetar på Nordic Sea och Noric Light hotel.

Även Gustaf Sjövall, med anställning på Vapiano, ser utbildningsmöjligheter i USA.

– Först och främst är jag jätteglad och stolt över priset, det är en bekräftelse på att det man gör är betydelsefullt. Pengarna kommer att gå till en utbildning inom ledarskap och teambuilding. Jag kollar bland annat på Disney Institute som har en utbildning som heter Leadership Excellence.