Annons

Visit Swedens vd Thomas Brühl slutar efter 12 år

zoom Thomas Brühl lämnar sin vd-post.
Thomas Brühl lämnar sin vd-post.
NYHETER. (UPPDATERAD) Visit Sweden byter vd efter tolv år med Thomas Brühl vid rodret. Skiftet sker vid årsskiftet, som båda parter ser som en lämplig tidpunkt.
Annons

Visit Sweden har det statliga uppdraget att marknadsföra Sverige internationellt som resmål och marknadsföra varumärket Sverige. Tomas Brühl har jobbat i tolv år.

– [Han] har under sin långa tid framgångsrikt utvecklat bolaget till en aktör med stor trovärdighet och leveransförmåga, skriver Visit Sweden i ett pressmeddelande.

Som anledning till att man flyttar om i toppen hänvisar Visit Sweden till det arbete med en digital transformation man påbörjade 2015 som nu går in i en andra fas, vilket styrelsen ser som en lämplig tidpunkt för vd-byte. 

– Jag och styrelsen kom gemensamt fram till att årskiftet var en bra tidpunkt för mig att sluta, kommenterar Thomas Brühl.

Kristina Ösund, idag administrativ direktör på Visit Sweden, kommer att verka som tillförordnad vd från och med nu och under rekryteringsfasen.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...