Annons

Visita: Alkoholförbud kräver extra stöd till drabbade företag

zoom Foto: Visita/Colourbox
Foto: Visita/Colourbox
NYHETER. Regeringens förslag om förbud mot alkoholservering efter klockan 22 riskerar att bli ett dråpslag mot jobb och företag i en näring som redan har det extremt tufft. Blir det verklighet krävs ytterligare stöd.
Annons

Förslaget om förbud mot alkoholservering efter klockan 22 slår stenhårt mot den bransch som redan drabbats hårdast av pandemins konsekvenser i form av restriktioner. Visita utgår från att om förslaget blir verklighet så följs det av ytterligare stöd till de företag som drabbas.

– Serveringsställen har redan tydliga regler kring avstånd och andra åtgärder för att minska smittspridningen, och kommunerna kontrollerar att de reglerna följs. Det viktiga är självklart att serveringsställena vidtar åtgärder för att motverka smittspridning, inte vad människor har i glaset efter ett visst klockslag. Dessutom riskerar förslaget att människor, tvärtom mot vad regeringen och myndigheterna rekommenderar, istället ses hemma hos varandra där det inte finns någon möjlighet till kontroll överhuvudtaget, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita.

Om förslaget blir verklighet utgår jag från att regeringen följer upp detta med ökade stöd till näringen. Annars riskerar ytterligare tusentals jobb, inte minst för unga, att försvinna, säger Jonas Siljhammar.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...