Annons

Visita: ”Måste följas av förlängda stödåtgärder”

zoom Visitas vd Jonas Siljhammar utgår från att regeringen även kommer med förlängda stödåtgärder.
Visitas vd Jonas Siljhammar utgår från att regeringen även kommer med förlängda stödåtgärder.
NYHETER. När regeringen nu skärper restriktionerna för nattklubbarna måste stödåtgärderna förlängas, menar Visita i en första kommentar.
Annons

Regeringens beslut innebär i praktiken att danstillställningar, till exempel nattklubbar, återigen beläggs med ett näringsförbud. Så kraftiga inskränkningar kräver förlängda stödåtgärder.

– Det är anmärkningsvärt att regeringen på detta sätt plötsligt omkullkastar alla nattklubbars möjlighet att verka. Vill man komma åt trängsel kan kommunen ingripa om det förekommer. Istället inför regeringen i praktiken ett näringsförbud mot samtliga nattklubbar. Detta är ett dråpslag som i praktiken är en total nedstängning och måste följas av förlängda stödåtgärder, säger Jonas Siljhammar, vd Visita

Nattklubbarna och andra delar av besöksnäringen har levt under mycket hårda restriktioner i flera månader. Över 50 000 har redan förlorat jobbet eller är varslade och risken är att ytterligare tusentals människor förlorar jobbet i närtid.

– Samtidigt som regeringen stänger ner nattklubbarna fasar de ut permitterings- och omställningsstödet som räddat många jobb och företag. Det är helt ologiskt och jag utgår från att regeringen också kommer med förlängda stödåtgärder, säger Jonas Siljhammar.