Annons

Visita välkomnar regeringens nya stödpaket

zoom Visitas vd Jonas Siljhammar välkomnar regeringens nya stödpaket, men konstaterar samtidigt att läget är fortsatt akut för besöksnäringen.
Visitas vd Jonas Siljhammar välkomnar regeringens nya stödpaket, men konstaterar samtidigt att läget är fortsatt akut för besöksnäringen.
NYHETER. Regeringen och dess samarbetspartier presenterade idag ett nytt stödpaket till näringslivet. "Dagens besked var nödvändigt, men läget är fortfarande akut", säger Visitas vd Jonas Siljhammar.
Annons

Regeringen och dess samarbetspartier Centerpartiet och Liberalerna har beslutat om 39 miljarder i omställningsstöd till företag under pandemin i mars och april. För att få ta del av stödet måste man haft en omsättning på 250 000 kronor det senaste räkenskapsåret och ett omsättningstapp på minst 30 procent jämfört med mars och april månad förra året.

– Dagens besked var nödvändigt och ligger i linje med vad Visita har begärt. Vi välkomnar att regeringen och dess samarbetspartier, men även oppositionen, har lyssnat och till slut föreslagit ytterligare åtgärder för att rädda jobb och företag, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita i en kommentar.

Jonas Siljhammar konstaterar dock att läget i besöksnäringen är fortsatt akut. Hotellen står tomma, restaurangernas intäkter har störtdykt och det råder stor oro inför sommaren

– Nu gäller det att vi studerar detaljerna i paketet så att åtgärderna får avsedd effekt. Det är av största vikt att ansökningsproceduren är enkel så att utbetalningar till de värst drabbade kan göras så snart som möjligt för att undvika konkurser eller andra skadliga effekter, avslutar Jonas Siljhammar, vd på Visita.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...