Annons

Ystad Saltsjöbad – bäst i Europa!

zoom Ystad Saltsjöbad vann prestigefyllt pris.
Ystad Saltsjöbad vann prestigefyllt pris.
NYHETER. I lördags tog Ystad Saltsjöbad hem priset för bästa sparesort i Europa. Flera nyinvetseringar ligger bakom succén.
Annons

Att Ystad Saltsjöbad korats till ett av Europas bästa spahotell tror vd Anders Nilsson beror på smarta investeringar. 2012 gjordes en investering i Salt Creek Spa och under 2014 har man investerat ytterligare i en tillbyggnad på 850 kvadratmeter med tema ”avslappnad lyx”. Detta för en kostnad på cirka 60 miljoner kronor.

Spat ska likna en biltvätt

– Vi har byggt ut spa-anläggningen. Och så lockas många av vår spa-ritual Salt Creek Experince som går ut på att man under två timmar får testa allt från lerbad, hammam till fotbad. När du kommer ut därifrån är du len som en barnrumpa. 

Anders Nilsson och hans kollegor hade pratat om hur de ville att spa-upplevelsen skulle avslutas och kom fram till att det skulle likna en biltvätt.

 Vi tänkte att den bästa känslan att avsluta behandlingen är att blåsas torr med varm luft, precis som i en biltvätt.

Vill bli mer internationella

Nu blickar Ystad Saltsjöbad framåt och ska fortsätta att hålla hög standard.

– Vi är såklart jätteglada för det här priset och ju mer uppmärksamhet vi får desto större blir förväntningarna på oss. Jag tror att det viktigaste i allt det här är att få varje gäst att känna sig sedd, det är på det sättet man skapar stamgäster. Nu vill vi också jobba ännu mer internationellt och vi har till exempel haft olika evenemang med Visit Sweden för att öka kännedomen om oss, säger Anders Nilsson.

Ni som anläggning har gjort en rekordomsättning – hur mycket beror på spa-anläggningen?

– Spat står för en tredjedel av vår omsättning så det är självklart en viktig bit, och framför allt viktig på grund av att den gör att människor vill komma till oss.

 Har du något favorit-spa i världen?

– Det finns ett ställe i New York som heter Aire Ancient Baths som är helt fantastiskt! Det är inte jättestort men känslomässigt helt magiskt.

Vad har ni för mål det närmaste året?

– Om ett par veckor kommer vi att lansera Villa Strandvägen som kommer att ligga 50 meter från hotellet. Här kommer vi ha sju nya unika rum och vi kommer även att satsa på vår restaurang där Daniel Müllern kommer att vara vår gastronomiske guru samt stå för upplägget. Förhoppningsvis blir vi en av Skånes bästa restauranger.