Annons

Är du redo att ta nästa steg i karriären?

zoom Behovet av personal i ledarposition ökar snabbt i hotell- och restaurangbranschen. Utbildningar som Hotel & Restaurant Manager på TUC Yrkeshögskola erbjuder stora möjligheter för personer som vill ta nästa karriärkliv i branschen.
Behovet av personal i ledarposition ökar snabbt i hotell- och restaurangbranschen. Utbildningar som Hotel & Restaurant Manager på TUC Yrkeshögskola erbjuder stora möjligheter för personer som vill ta nästa karriärkliv i branschen.
Besöksnäringen – med hotell- och restaurangbranschen som den enskilt största sektorn – är en av de snabbast växande i Sverige. Branschen skriker efter kompetens. En av lösningarna är distansutbildningen Hotel & Restaurant Manager på TUC Yrkeshögskola.

Anledningarna till branschens kompetensbehov är flera. Tillväxten inom hotell och restaurang beräknas vara minst sagt kraftig de kommande tio åren samtidigt som personalomsättningen fortsatt är hög. Behovet av personal i ledningspositioner fortsätter därmed att öka, vilket innebär att de som jobbar i branschen idag behöver få tillgång till vidareutbildning.

Chans till vidareutbildning i januari
I januari 2019 öppnade TUC Yrkeshögskola i Jönköping dörrarna för ett antal förväntansfulla personer från olika delar av Sverige. De hade alla antagits till distansutbildningen Hotel & Restaurant Manager, som vänder sig till personer som har några års yrkeserfarenhet från branschen – och som nu vill ta nästa kliv i karriären.

– Vi strävar alltid efter att förse näringslivet med rykande färsk kompetens och kan på det sättet även hjälpa personer att ta ett kliv upp i karriären och erbjuda förutsättningar för personlig och yrkesmässig utveckling, säger Annette Bohman, utbildningsledare för Hotel & Restaurant Manager.

Utbildningen startar återigen i januari 2020.

”Träffarna innebär en trygghet”
Vi träffar utbildningens nuvarande studerande – blivande Hotel & Restaurant Managers – under en så kallad närträff på skolan i Jönköping, ett av flera tillfällen då de studerande ses och kan utbyta värdefulla tankar och erfarenheter samt ta del av föreläsningar. I rummet är det en väldigt varm och öppen stämning med nära till skratt och glada tillrop. Klasskamraterna har lärt känna varandra sedan den där första dagen i januari. Många i gruppen tror att den goda stämningen kommer sig av att de regelbundet ses fysiskt.

– Jag lockades av att det fanns träffar trots att det är en distansutbildning, det innebär en trygghet, berättar Suzette som rest till skolan från Stockholm där hon bor.

Bli attraktivare på arbetsmarknaden
Alla i gruppen har på något sätt erfarenhet från branschen sedan tidigare. Vissa har arbetat som serveringspersonal, andra inom reception eller konferens och i gruppen finns även kockar och hovmästare. De har också olika skäl till att de valt just den här utbildningen. Vissa drömmer om att starta eget, andra om att arbeta som hotellchef eller helt enkelt för att ta ett steg framåt och uppåt.

Det gemensamma målet för samtliga i klassen är att de vill utveckla sin kompetens inom området och på så sätt bli attraktivare på arbetsmarknaden.

Vill du veta mer utbildningen, yrkesrollen och hur utbildningen möter framtidens kompetensbehov? Läs gärna mer här!

 

 

 

Fakta/Hotel & Restaurant Manager

1,5-årig distansutbildning med närträffar på TUC Yrkeshögskola i Jönköping. Nästa utbildningsstart är januari 2020. Den behörighet som krävs är:

• Behörighet för Yrkeshögskolan.
• Godkänt betyg i kurserna Konferens & evenemang, Service & bemötande 1 från Hotell- & turismprogrammet eller kurserna Branschkunskap inom restaurang & livsmedel, Service & bemötande 1 från Restaurang- & livsmedelsprogrammet.
• Minst 2 års relevant yrkeserfarenhet, heltid, från någon avdelning inom hotell eller restaurang.

Läs mer om utbildningen och hur du ansöker på skolans webbplats!