Annons

”Arbetskläderna sänder en signal till gästerna”

zoom Konditorn och kocken Marie Skogström jobbar gärna i denim. ”Det är slitstarkt, men ger också en ’casual’ känsla”, säger hon.  Foto: Jobeline
Konditorn och kocken Marie Skogström jobbar gärna i denim. ”Det är slitstarkt, men ger också en ’casual’ känsla”, säger hon. Foto: Jobeline
I dag kan du klä dig precis lika bekvämt och snyggt på restauranggolvet som på fritiden. Fler och fler går mot mer ”casual” arbetskläder och hetast av allt – det är denim.

Jobeline, som är en del av Vega, förenar hög funktionalitet, attraktiv design och bärkomfort. Men kanske framför allt ger företagets kollektioner många valmöjligheter. Det handlar om att ha rätt material och snitt för rätt arbetsmiljö, men även om att kunna erbjuda en variation av färger.

En som använder Jobelines kläder är Marie Skogström. Hon är minst sagt en mångsysslare, vilket också gör henne till en exceptionellt bra referens när det kommer till arbetskläder.

”En viktig signal till gästerna”
Tillsammans med sin make Peter driver hon sedan 1999 restaurangen Mat & Vin i Slottsparken i Malmö. Hon arbetar med matlagningskurser och catering. Hon är kanske mest känd som konditor, inte minst tack vare segern i Dessertmästarna och en finalplats i Årets konditor. Hon är dock en lika erfaren kock med en semifinalplats i Årets kock på meritlistan.

– Kläderna är självklart en viktig del av restaurangen. På en del ställen har man typ sina privata kläder när man jobbar, men jag tycker att det är snyggt med en viss enhetlighet. Det ger också en tydlig signal till gästerna, framför allt om vilka som jobbar i restaurangen, säger hon och fortsätter:

– Samtidigt måste det inte vara så uppstyrt. Det kan egentligen räcka med ett schysst förkläde. Bara det skyddar och att man kan identifiera personalen.

Varma känslan av ”hemma”
Att, som Marie, både vara kock och konditor är tämligen unikt. Förr skiljde sig arbetskläder åt ganska mycket mellan de olika yrkena, men i dag ser det annorlunda ut.

– I dag skiljer det sig egentligen inte alls. Själv gillar jag att arbeta i rockar av tunnare material. Och det får gärna vara lite kortare ärmar så man slipper vika upp dem 15 varv. Det gäller att kunna röra sig smidigt, menar Marie.

– Jag jobbar gärna också i kortärmat. Jobeline har en rock i denim som heter Scott. Den ser ut lite som en skjorta med tryckknappar. Den gillar jag jättemycket.

Just denim blir en allt vanligare syn i svenska restauranger, vilket går hand i hand med trenden med mer ”casual” klädsel.

– Samtidigt är jeanstyget slitstarkt och tåligt. Det är också viktigt att restaurangen andas hållbarhet och där passar denim väl in. Och kanske viktigast av allt, det ger den där varma känslan av ”hemma” och att gästerna känner sig välkomna.

Jobeline erbjuder arbetskläder med bekväma snitt och innovativa, högkvalitativa material för alla delar av restaurangen.
Läs mer och se hela utbudet här!