Annons

Gör plats för våren – här är knepen för att förnya er verksamhet med enkla medel

zoom VEDBO fåtölj med hög rygg (2 796:- exkl moms)
VEDBO fåtölj med hög rygg (2 796:- exkl moms)
Våren står för dörren och det är dags att göra fint inför säsongen. Här tipsar IKEA:s företagsinredare Kicki Rundbäck om hur du kan förnya er verksamhet utan att behöva göra några större investeringar.
– Du kommer ganska långt med en storstädning, lite nya färger, textilier och växter, säger hon.

Pandemin har utmanat oss alla under de två senaste åren. Inte minst besöksnäringen som haft tuffa utmaningar med att locka till sig gäster och att ta hand om de som vill komma – utan att bryta mot rådande restriktioner. Att lägga pengar på inredning är något som ofta prioriteras bort under tuffa tider. Men att erbjuda en unik plats för gäster och en miljö där personalen ska trivas och ha en god arbetsmiljö är fortfarande viktigt för att ens företag ska överleva.

Här tipsar Kicki Rundbäck ansvarig för företagsinredning på IKEA om hur man kan göra för att skapa en härlig miljö med små enkla medel och vad kan man tänka på för att personalen ska ha så god trivsel som möjligt.

Här kan du läsa mer om IKEA:s lösningar för besöksnäringen: Inredning för hotell och logiinredning i restauranger och caféer.

Tre enkla steg för att vara redo inför säsongen
Det första man bör göra inför säsongen är att gå igenom sin verksamhet, berättar Kicki. Genom att städa ordentligt och se till att allt är helt och rent och rätt monterat kommer man en bra bit på vägen.

Det andra steget är att se över att allt i verksamheten har rätt funktion.

– Är det en sak vi lärt oss de senaste åren är det hur viktigt det är med flexibilitet. Det gäller inte bara huruvida man kan hålla öppet utan det handlar också om hur flexibel inredningen är om man behöver möblera om för att följa eventuella restriktioner. Om man lätt ska kunna flytta möblerna i en restaurang eller ett café är det viktigt att de är nätta och lätta att flytta.

DYTÅG gardiner (560:- exkl moms) och RÖDASK kuddfodral (80:- exkl moms).

NATTJASMIN påslakan 1 örngott (280:- exkl moms) och VÅGSJÖN badhandduk (48:- exkl moms)

NORRÅKER bord (1 196:- exkl moms) och RÖNNINGE stol (636:- exkl moms).

När man gått igenom verksamheten kan man enkelt piffa upp inredningen med lite nya textilier, ljus och växter.

– Det är klassiska knep som inte behöver kosta så mycket men som ger en inbjudande och trevlig känsla för både kunderna och de anställda. Har man en uteservering är det viktigt att man tänker på att skapa en mysig känsla även där. Med mycket ljus och varma plädar blir uteserveringen inbjudande även när kvällen kommer, säger Kicki.

Få hjälp av experter
På IKEAs företagsavdelning hjälper man företag inom besöksnäringen med både stora och små projekt. Här kan företag få hjälp med allt från en helhetslösning, där inredare hjälper till att välja ut möbler och möblera alla ytor, till enklare uppdrag som att förnya och säsongsanpassa med växter, ljusslingor och textilier.

– Vi hjälper kunder så att de ska kunna ägna sig åt det de är bäst på. På ett första möte går vi igenom vad kunden vill och behöver hjälp med. Efter det återkommer våra inredare med ett förslag där vi presenterar vad vi skulle rekommendera för lösning. För de kunder som vill kan vi ta hand om allt från beställning till leverans och montering, säger Kicki Rundbäck.

Behöver du hjälp med att fräscha upp inför säsongen?
Här hittar du mer information om IKEAs företagsinredarservice: Vi inreder företaget – IKEA

Kristinas smarta tips inför säsongen:

Underlätta arbetet för personalen genom att välja inredning som:

  • Är lätt att plocka undan och städa under.
  • Stolar som går att hänga upp på borden.
  • Nätta bord som är enkla att flytta vid behov.
  • Är lätta att torka av och hålla rena.
  • Bra organiserad förvaring.

Gör det fint för gästerna med enkla medel genom att:

  • Se över glas och porslin så att det är helt och fräscht.
  • Byt ut textilier det gör att allt upplevs nytt och fräscht.
  • Placera nya växter eller blommor där det får plats. Välj gröna kryddor i krukor som håller länge eller fina konstgjorda blommor.
  • Skapa stämning med små lyktor eller ljus.
  • Se till att alla möbler är rätt monterade och att väggarna inte behöver en omgång färg.

Om IKEA

På IKEA hittar du allt till ert ställe. En helt ny inredningslösning eller en säsongsanpassning. Du kan göra allt själv men behöver inte. Oavsett behov finns våra företagsexperter här för dig. För att hjälpa till och möjliggöra flexibla, prisvärda och mer hållbara lösningar. Visste du att visst sortiment på IKEA är särskilt framtaget och utvecklade för att klara slitage och påfrestningar i offentliga miljöer. Ring eller maila för inköpshjälp eller boka ett möte på ikea.se/företag. OBS! Som medlem i Visita får du alltid 6% på hela IKEA sortimentet – läs mer och ta del av förmånen här. Rabatt på IKEA | Visita