Annons

Här finns jobb efter examen

zoom Foto: Erika Wilson Levahn
Foto: Erika Wilson Levahn
Jobbar du, eller har du jobbat, inom hotell- och restaurangbranschen och vill ta ett steg till i din karriär? Då är Hotel & Restaurant Manager på TUC Yrkeshögskola en utbildning för dig.

Distansutbildningen Hotel & Restaurant Manager på TUC Yrkeshögskola riktar sig till personer med yrkeserfarenhet från hotell- och restaurangbranschen som vill vidareutbilda sig till arbetsledare inom branschens olika delar. Efter utbildningen väntar goda möjligheter på arbetsmarknaden.

– Så är det. Det råder en stor brist på arbetsledare inom hotell och restaurang och branschen har efterfrågat just den här utbildningen. Under den pågående pandemin har vi dessutom kunnat se att efterfrågan varit extra stor på chefer som klarar av att se möjligheter och leda ett team i kristider. Den egenskapen blir än viktigare i framtiden, säger Annette Bohman, utbildningsledare på TUC Yrkeshögskola och med över 30 års erfarenhet från branschen som bland annat krögare.

Nästa utbildning startar i januari 2021 och löper på heltid under ett och ett halvt år. Utbildningen är studiemedelsberättigad och kostnadsfri.

– Det är väldigt positivt att utbildningen är gratis. I den här branschen brukar det kosta att utbilda sig, säger Annette Bohman.

Med fokus på ledarskap
Utbildningen bedrivs på distans med träffar var tredje vecka i Jönköping och täcker områden som kommunikation, ledarskap, projektledning, ekonomi, ansvarsfull alkoholhantering, food & beverage, eventplanering, revenue management samt affärsutveckling och marknadsföring. I utbildningen ingår två LIA-kurser där deltagarna praktiserar ute på företag och får inblick i hur det operativa arbetet fungerar.

– Under utbildningen fokuserar vi mycket på ledarskap; hur man leder och utvecklar en arbetsgrupp och får ihop ett team. Det är det centrala men man får även goda insikter i och en bred förståelse för verksamheten vilket är viktigt för att kunna leda personalstyrkan åt rätt håll, säger Annette Bohman.

Bli redo för nästa steg
Föreläsarna under utbildningen har många gånger en bakgrund inom hotell eller restaurang och känner väl till den miljö som deltagarna kommer att verka i efter utbildningen. Allt innehåll under utbildningen tar avstamp i de möjligheter och utmaningar som finns just inom hotell- och restaurangbranschen. Jobbar deltagarna med ett case är det förlagt till exempelvis ett hotell eller till ett event.

– Därmed blir innehållet relevant och lätt att ta till sig för någon med erfarenhet från hotell eller restaurang. Vi får väldigt positiv feedback från tidigare utbildningsdeltagare. Det här är en perfekt utbildning för personer som till exempel jobbat inom reception och nu vill ta ett steg upp i karriären till receptionschef och så småningom kanske bli hotellchef, säger Annette Bohman.

Läs mer om utbildningen och hur du ansöker på
skolans webbplats.


 

Fakta: Hotel & Restaurant Manager

1,5 årig distansutbildning med närträffar på TUC Yrkeshögskola i Jönköping. Nästa utbildning startar i januari 2021. Sista ansökningsdag är den 26:e oktober.


Behörighet:

– Behörighet för Yrkeshögskola
– Godkänt betyg i kurserna Konferens & evenemang, Service & bemötande 1 från Hotell- & turismprogrammet.

eller

– kurserna Branschkunskap inom restaurang & livsmedel, Service & bemötande 1 från Restaurang- & livsmedelsprogrammet.

– Minst 2 års relevant yrkeserfarenhet, heltid, från någon avdelning inom hotell eller restaurang.