Annons

Internationell erfarenhet är nyckeln till chefsjobbet

zoom Kraven ökar från våra hotell- och restauranggäster. <br />
En internationell utbildning kan därför vara vägen till toppjobbet. Foto: Swiss Education Group
Kraven ökar från våra hotell- och restauranggäster.
En internationell utbildning kan därför vara vägen till toppjobbet.
Foto: Swiss Education Group
Svenska hotell och restauranger håller högre och högre klass – samtidigt som gästerna kräver mer och mer. Därför krävs även hög, internationell standard på våra chefer.

Fakta/Mastersutbildningar

Swiss Education Group erbjuder ett flertal världsledande mastersutbildningar med inriktningar mot bland annat hotell, restaurang, företagsekonomi och events. Utbildningarna är på 1–2 år och inkluderar internationell, betald praktik. Mat och boende ingår under tiden på skolan och alla utbildningar är givetvis fullständigt CSN-berättigade. Läs gärna mer om mastersutbildningarna här!

Hotell-, restaurang-, service- och upplevelsebranschen – det som internationellt kallas “The Hospitality Industry” – är just nu en av världens snabbast växande branscher. Samtidigt som arbetstillfällena blir fler ökar också hotell- och restauranggästernas krav och förväntningar, även i Sverige.

– Tittar man på hotellbranschen till exempel så håller de stora kedjorna i Sverige idag internationell standard. Och de gäster som tillbringar många nätter på hotell förväntar sig också en riktigt hög nivå på allt från service till mat och det här kräver förstås mycket av personalen, säger Levi Kritikos, studievägledare på Swiss Education Group.

Svensk arbetslivserfarenhet är kvalificerande
Internationell erfarenhet blir också allt viktigare och det märker man av på Swiss Education Group, som erbjuder världsledande utbildningar inom hotell management och kulinarisk konst.

– Nio år i rad har vi kunnat se ett ökat antal sökande till våra utbildningar i Schweiz. Samtidigt ökar trycket från branschen, berättar Levi.

 

Swiss Education Group erbjuder yrkes-, kandidat- och mastersutbildningar. Alla är CSN-berättigade och ger den där så hett eftertraktade erfarenheten från andra marknader än den svenska. Läsintensiva terminer i Schweiz varvas med internationell, betald praktik.

– Till våra mastersutbildningar inom hotell management kvalificerar du dig om du har tre års arbetslivserfarenhet inom ”hospitality”. Du kanske har fastnat i en mellanchefsposition idag, men drömmer om att bli hotellchef – då är det här ett lämpligt nästa steg.

Vad gör eleverna efter utbildningen, fortsätter de utomlands eller vänder de hem till Sverige?
– Det är lite olika. Väldigt många studenter kör kanske tre, fyra år i London eller Dubai för att få ytterligare erfarenhet för att sen vända hem och ta en chefsposition. Samtidigt är eleverna väldigt attraktiva internationellt, och eftertraktade av de stora hotellkedjorna. Vi följer ju våra alumner och fem år efter examen har 89 procent jobb i chefsposition. Och 94 procent av studenterna i hotellbranschen är anställda på lyxhotell.

Ett bevis på elevernas attraktivitet är skolans regelbundna rekryteringsforum.

– Ja, vi har kört 23 upplagor nu. Vi bjuder in alla världens stora hotellkedjor. Senast kom 135 stycken och de var representerade av högre chefer och styrelsemedlemmar. De kommer för att headhunta, både för praktikplatser och ”management training”. Under forumet görs hela 4 000 intervjuer på två dagar och hälften av dem resulterar i konkreta erbjudanden, avslutar Levi Kritikos.

Vill du ta nästa steg i din karriär?
Läs mer om Swiss Education Groups mastersutbildningar här!