Annons

Nu väljer allt fler att vidareutbilda sig

zoom Har du passion för branschen är det just nu ett bra läge att vidareutbilda sig. Foto: Swiss Education Group
Har du passion för branschen är det just nu ett bra läge att vidareutbilda sig. Foto: Swiss Education Group
Coronapandemin blev ett dråpslag för besöksnäringen. Samtidigt finns det ljusglimtar.
– Vi ser att många väljer att vidareutbilda sig istället för att byta bransch. Ett bra val då det kan gå lika fort upp som det gått ner, säger Love Starke, studievägledare på Swiss Education Group.

Swiss Education Group erbjuder yrkes-, kandidat- och mastersutbildningar inom det som internationellt kallas “The Hospitality Industry”. Alla utbildningar är CSN-berättigade och ger en hett eftertraktad erfarenhet från andra marknader än den svenska. Läsintensiva terminer i Schweiz varvas nämligen med internationell, betald praktik.

– Tittar man på exempelvis hotellbranschen så håller de stora kedjorna i Sverige idag internationell standard. Och de gäster som tillbringar många nätter på hotell förväntar sig också en riktigt hög nivå på allt från service till mat. Därför är den internationella erfarenheten också oerhört viktig idag, säger Levi Kritikos, studievägledare på Swiss Education Group.

Bra tajming för vidareutbildning
Hotell-, restaurang-, service- och upplevelsebranschen har drabbats minst sagt hårt av coronapandemin. Samtidigt menar Love Starke att det kan gå lika snabbt i rätt riktning när branschen återhämtar sig.

– Ja, det tenderar att gå fort i båda riktningarna. Så för personer som har passion för industrin och vill utveckla sin karriär är det bra läge att påbörja en utbildning och stå ännu starkare på andra sidan, menar han.

– Det är väldigt svårt att säga när det lättar, men vi ser hur branschen gör sig redo internationellt. Flera stora kedjor och företag söker nu efter praktikanter till slutet av 2020 och början av 2021.

Bra för individen på sikt
Swiss Education Group erbjuder kock- och konditorutbildningar samt en rad olika utbildningar inom hotell management. Nivån är från grundläggande yrkesutbildningar till mastersprogram.

– Vi ser ett ökat intresse just nu, bland annat från personer som har jobbat med kundbemötande roller och som vill ta nästa steg. Det är också många gymnasieelever, vars plan var att börja jobba direkt efter skolan, som söker sig till oss. De skjuter fram sina planer och satsar på en utbildning istället, säger Love Starke.

Ansökningsfönstret inför höstens utbildningar är öppet och utbildningarna förväntas fyllas redan i början av sommaren. Dessutom finns det förmånliga stipendier tillgängliga för samtliga utbildningar för studiestarter under 2020. Därför rekommenderar Swiss Education Group att man kommer igång med ansökningarna så fort som möjligt.

– Corona är ett väldigt hårt slag för branschen, men för individen kan det här faktiskt bli riktigt bra långsiktigt, säger Love Starke.

Vill du ta nästa steg i din karriär?
Läs mer om Swiss Education Groups utbildningar här!

Fakta/Swiss Education Group

Swiss Education Group erbjuder världsledande hospitality-utbildningar. Skolans kontaktnät består av tidigare elever som idag är några av världens mest framgångsrika hotellchefer, kockar och konditorer samt världsledande branschpartners. Tack vare detta kontaktnät kan skolan fortsätta att erbjuda alla nuvarande och framtida studenter fantastiska möjligheter.

Boende och mat ingår under tiden på utbildningar, som givetvis är fullständigt CSN-berättigade.

Läs mer om Swiss Education Groups utbildningar här!