Annons

Nya Vegas beskrivs som en revolution

zoom På de nya Vegas-automaterna loggar man in enkelt med bank-id och lite längre fram i år öppnar Svenska Spel för andra betallösningar, exempelvis Swish. Bild: Svenska Spel
På de nya Vegas-automaterna loggar man in enkelt med bank-id och lite längre fram i år öppnar Svenska Spel för andra betallösningar, exempelvis Swish. Bild: Svenska Spel
När Svenska Spel lanserar nya Vegas väljer man att göra en liknelse med revolutionen i en annan bransch.
– Från tjock-tv till dagens supertunna smart-tv. Så stor skillnad är det på nya och gamla Vegas, säger Magnus Lannersund, avdelningschef med ansvar för Vegas.

Det är en minst sagt uppspelt Magnus Lannersund som berättar om nyheten som med start den 15 april rullas ut på 1 500 svenska restauranger.

– Vi har jobbat med det här i fem år nu och det är verkligen en helt ny generation spelautomater som ska ut runt om i landet. Jag vågar säga att vi skriver spelhistoria, säger han.

Nyheterna är många och omfattande. Restauranggästerna som spelar Vegas i dag har inte minst önskat sig enklare inloggnings­ och betalprocesser.

– På de nya automaterna loggar man in enkelt med bank­id och lite längre fram i år öppnar vi för andra betallösningar, exempelvis Swish, säger Magnus Lannersund.

– Men det är långt ifrån det enda nya. Gästerna kommer möta många förändringar till det bättre. Navigeringen har blivit enklare och vi har lyft hela den så viktiga spelansvarsbiten med enklare hantering och nya funktioner.

Ny satsning på kunskapsöverföring
Magnus Lannersund vill också lyfta fram det nya konceptet Vegasfamiljen. Tillsammans med ambassadörer som Stjärnkocken Jonas Dahlbom, bartendern Pia Dahlbom och Sveriges mästerkock­vinnaren Sigrid Bárány, ska man nämligen dela med sig av sin breda erfarenhet och kunskap för att ge Vegas affärspartners möjlighet att öka sin lönsamhet.

– Det är en satsning på kunskapsöverföring med nätverk, inspiration och utbildning. Vi har höga ambitioner och det kommer inte bara handla om Vegas utan om hela restaurangverksamheten, säger Magnus Lannersund.

Ännu större tillskott till totalupplevelsen
Den visuella uppdateringen av Vegas­automaterna är total. Varje automat kommer bland annat med tre stora skärmar och uttag för USB och hörlurar.

– Vi jobbar också på att integrera spelen bättre i själva miljön. Vegas ska bli ett ännu större tillskott till totalupplevelsen. Målet med de nya automaterna är att öka den totala upplevelsen på restaurangen och därmed få gästerna att stanna kvar lite längre, menar Magnus Lannersund.

Nu väntar en omfattande logistisk utmaning. 4 600 automater ska bytas ut. Men vad händer egentligen med de gamla?
– De har gjort sitt nu och kommer plockas ner i beståndsdelar och gå till återvinning. Vi har tänkt på det också!

Läs gärna mer om alla Vegas-nyheter här!

Fakta/Nya Vegas
Den 15 april påbörjades utbytet av befintliga Vegas-automater. Några nyheter:
• Tre skärmar och spelyta med swipefunktion.
• Förenklad inloggning med bank-id.
• Nytt spelsystem och nya spel.
• Fler spelansvarsfunktioner.
• Kontantfritt (lanseras under året).
• Konceptet Vegasfamiljen med ambassadörsskap.

Läs mer på vegas.se