Annons

Grönklittsgruppen siktar på börsnotering

zoom Grönklittsgruppen, som kan stå inför en börsnotering består av boende, konferens, camping, skidor och temaparker. Foto: Grönklittsgruppen
Grönklittsgruppen, som kan stå inför en börsnotering består av boende, konferens, camping, skidor och temaparker. Foto: Grönklittsgruppen
NYHETER. Grönklittsgruppen, som bland annat driver skidanläggningar och campingplatser, ska börsnoteras. ”Det är en absolut tydlig målsättning från ägarna”, säger tf vd Anders Blomqvist.
Annons

En börsnotering har varit på tapeten tidigare, men den här gången verkar den komma att genomföras, skriver Dagens Industri.

– Det är en absolut tydlig målsättning från ägarna, och mer detaljer om tidplan och tänkt handelsplats lär komma till hösten. Det är ett intressant affärsläge just nu, säger tf vd Anders Blomquist.

Sedan hans tillträde 2017 har han arbetat med att omstrukturera Grönklittgruppen genom avyttringar och planer på förvärv. I december såldes bland annat äventyrslandet Tomteland till familjeägda Se Bra Invest. Målet är att öka omsättning och få upp en högre lönsamhet i bolaget.

Syftet med noteringen är tredelat, uppger Anders Blomquist till Dagens Industri: ”Att skapa likviditet i handeln för aktieägarna, att skapa aktieägarvärde genom att synliggöra dolda tillgångar i bolaget samt att genom noteringen finansiera förvärv i byggandet av Campingkedjan Svenska Campingpärlor”.

Bolaget omsatte drygt 352 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2017, nästan en fördubbling på tre år. Bolaget beskriver sig självt som ett av de mest snabbväxande i besöksnäringen. Idag omfattas Grönklittsgruppen av boende, konferens, camping, skidor och temaparker.

Den största ägaren är statligt ägda riskkapitalbolaget Saminvest, med en andel på 21 procent.

Med Besöksliv når du stjärnorna i restaurangbranschen

Med Besöksliv når du stjärnorna i restaurangbranschen

Besöksliv är tidningen och rekryteringskanalen för cheferna och ägarna på de över 7 100 hotell, restauranger, campingar och anläggningar som är medlemmar i Visita